Průlet školou před letem santosovým…

Čarodějnický zpravodaj školní družiny Pampeliška:

 

carodejky lerchovka 5
Začalo to v pátek 27. dubna! Dostatečně včas před začátkem tradičního sletu santosového se začaly nejmladší čarodějky a čarodějové (jistě, že jen ti dobří!) nenápadně houfovat kolem modré sušické školy… první kouzelné bytosti z magické družiny se objevily již kolem poledního zvonění.

 

Netrvalo dlouho a po doletu posledního účastníka byl odstartován průlet modrou školou. Začal v nejvábněji vonící školní jídelně kde magická společnost ochutnala místní kouzelné lektvary, pak nastal čas pro zušlechťovací a dovybavovací přestávku v družinách a hned nato se všichni vydali vydatně pojíst. Samozřejmě u ohně, jak jinak – vůně opékaných špekáčků se linula celou ulicí… Ale nejen zábava čekala na čarodějky a kouzelníky – pěkně svižně si společně prověřili dovednosti v několika soutěžích – cestou přes pavoučí chodník, chůzí přes ježibabu i střelbou na netopýra.

 

 

carodejky lerchovka 7

 

 

Celý mumraj finišoval kolem třetí odpolední, kdy se houf přesunul opět k ohništi, kde byla podle tradice upálena figurina znázorňující jednu z kolegyň, která se i v čarodějném světě dostala na scestí… Symbolicky tak byla zahnána zima i zlo a přivoláno teplé jaro a dobro.

 

carodejky lerchovka 14

 

 

Po tomhle vážném obřadu se na tvářích všech ale opět objevil úsměv – je přece svátek všech dobrých kouzelnických bytostí a rozhodně k němu patří i správná zábava. Tak vzhůru do dalších lerchovských zákoutí, vždyť den je ještě mladý!

Čarodějky ze školní družiny Pampeliška při ZŠ Lerchova

 

{gallery}susice/2018/05_kveten/carodejnice_skola/{/gallery}

 

{jcomments off}