Armády se setkaly v Kašperských Horách

img 7549

 

Německá a americká armáda se setkaly na náměstí v Kašperských Horách

 

 

V rámci oslav osvobození se 1. května v 15 hodin na náměstí v Kašperských Horách objevila americká vojenská technika 2. světové války a o něco později před samotnou radnici přijeli také členové Veteran Car Clubu Sturm s německou vojenskou technikou.

 

img 7601

 

Němečtí vojáci zabrali místa před radnicí a čas se najednou vrátil do doby konce války před 73 lety.Američtí vojáci se postavili před kostel sv. Markéty a k nim se v rámci spojeneckých sil připojila také britská průzkumná jednotka. V době, kdy probíhalo vyjednávání mezi oběma armádami, si mohla široká veřejnost prohlédnout vojenskou techniku obou jednotek . Členové Klubu vojenské historie Gabreta z. s. a z několika dalších klubů vojenské historie z budějovicka, tak připravili pro návštěvníky a obyvatele Kašperských Hor hmatatelnou připomínku konce druhé světové války.

Jejich trasa začala 30. dubna ve Vimperku a přes Kašperské Hory a Hartmanice budou na své vzpomínkové osvobozovací cestě pokračovat až do Plzně.

 

Oslavy osvobození v Kašperských Horách pokračují 6. května dopoledním pietním aktem za přítomnosti zástupců americké ambasády a města, opět u kašperskohorské radnice.

text: Radek Nakládal, foto: as

 

 

{gallery}susice/2018/05_kveten/web_zpravodaj/{/gallery}

 

{jcomments off}