Sušická omladina zazářila v Plzni

V neděli, 20.5. 2018, se na stadionu AK Škody Plzeň v Plzni Skvrňanech konaly atletické venkovní přebory Plzeňského kraje jednotlivců v kategoriích atletických přípravek a minipřípravek. Tyto závody jsou svého druhu nejvýznamnější a nejnáročnější v rámci celého roku pro uvedené kategorie.

atl titl

A našich jedenáct sušických závoďáků se pod vedením trenérek Jarky Křížové a Heleny Matouškové těchto závodů účastnilo a velmi úspěšně absolvovalo.

Za minipřípravku závodila Alenka Matoušková, Terka Votavová, Nela Capcarová, Maruška Fišerová, Tonda Tkláskal a Štěpán Fornous, za přípravku “větší” pak Klára Javorská, Natálka Chmelíková, Libor Hlaváč a Hynek Vichr.

atl2

Ve velké konkurenci dětí z Plzně, Klatov, Stříbra, Stodu, Domažlic, Přeštic a naší Sušice i při relativně malém počtu závodníků však naše výprava byla velmi úspěšná a naši nejlepší se prosadili na pěkná umístění a všichni naší malí závodníci docílili výborných výkonů.

 

A získali jsme velmi nečekané medaile (celkem 5), které vybojovala:

Alenka Matoušková:

  • ve sprintu na 60m, kdy dosáhla výborného výkonu = 9,95s a obsadila 3.místo ve finále. (do finále se v tomto běhu na 60m probojovala i naše nová atletka, Růženka Šimíková, která obsadila výkonem 10,30s skvělé 5. místo.)
  • v běhu na 150m, kdy opět výborným výkonem 25,49s obsadila v součtu všech rozběhů 3.místo (v této disciplině do poslední chvíle rovněž bojovala o medaili i Růženka Šimíková, která výkonem 25,51s obsadila krásné 4. místo)
  • v hodu kriketovým míčkem pak Alenka dokonce zvítězila, výkonem 24,04m

Terka Votavová:

  • v hodu kriketovým míčkem výkonem 19,85m obsadila 3.místo

mix štafeta (Alenka Matoušková, Růženka Šimíková, Terka Votavová a Štěpán Fornous):

  • v běhu 4x200m obsadila 2.místo časem 2:31,02min

 

atl1

 

Samostatně bych zmínil výkony Hynka Vichra, který sice medaili nezískal, ale ve všech svých startech mu tato velmi těsně unikla, protože vybojoval 3 čtvrtá místa (ty tolik nepopulární bramborové medaile). V běhu na 60m výkonem 9,27s, v běhu na 150m skvělým výkonem 22,98s a v běhu na 600m pak rovněž výborným výkonem 2:02,69min.

 

Rád bych však vyzdvihl i výkony všech ostatních našich malých závodníků; Štěpán Fornous, který vyhrál svůj rozběh na 60m výkonem 10,70s, v dalších svých rozbězích obsadil 2.místa = v běhu na 150m výkonem 26,03s a v překážkovém běhu na 60mpř. výkonem 11,40s.

Další náš “klučičí” zástupce, Libor Hlaváč velmi dobře zabojoval , zejména v běhu na 600m, kde výkonem 2:13,22 obsadil výborné 6.místo. A Tondovi Tláskalovi se vydařil skok do dálky, ve kterém dosáhl velmi pěkného výkonu 274cm.

Z dalších děvčat velmi překvapila Klárka Javorská krásným pokusem ve skoku do dálky výkonem 335cm, kdo obsadila 14 místo z 50 startujících!! Natálka Chmelíková pak o 85cm přehodila magickou hranici 20metrů v hodu kriketovým míčkem. Nela Capcarová se “vytáhla” zejména výborným během na 150m, kde svým výkonem 25,77s vůbec nezaostávala za nejlepšími.

 

A na závěr musím pochválit i Marušku Fišerovou, která ve svém prvním závodě své sportovní atletické kariéry překvapila zejména ve skoku dalekém, kdy výkonem 260cm obsadila 27. místo z 54 startujících !!!

atl3

Věřím, že všichni naši malí závodnici byla tak spojeni jako jejich trenéři, a že se brzy objeví na startu dalších závodů pro atletické přípravky.

 

 

 

Za mládežnické trenéry AO Sušice zapsal Jan Prášek.