Kroupy, déšť a bouřky budou pokračovat

Kroupy, bouřky a silný déšť nás mohou ještě potrápit. Výstražnou informaci  ponechal v platnosti Český hydrometeorologický ústav:  Očekává je v dnešních pozdně odpoledních, nočních a zítřejších brzkých ranních hodinách pro oblast Jihomoravského, Plzeňského, Jihočeského, Zlínského kraje a kraje Vysočina.

kroupa

ČHMÚ: V úterý (12. 6.) se v odpoledních a večerních hodinách mohou v jižní polovině území znovu objevit i silné bouřky s přívalovými srážkami, kroupami a nárazy větru přes 20 m/s (70 km/h).

Během noci na středu (13. 6.) bude bouřková činnost ustávat, ale déšť nebo přeháňky budou pokračovat i ve druhé polovině noci a během středečního dne, vyloučené nejsou ojediněle ani vydatnější srážky, které mohou v oblastech s větším nasycením půdy vést k vzestupům hladin řek.

(zdroj: portal.chmi.cz)

 

HASIČI MĚLI NAPILNO NA SILNICÍCH I VE SKLEPECH

 

Včerejší počasí připravilo nejvíce práce hasičům, kteří ve většině případů vyjížděli k zásahům týkajícím se technické pomoci – odstraňovali popadané větve a stromy ze silnic, čerpali zatopené sklepy.

Až pěticentimetrové kroupy komplikovaly  takédopravu na železnici, v úseku Klatov y- Běšiny, v Jihočeském i Středočeského kraji.

V průběhu včerejšího odpoledne a dnešního rána vyjížděli hasiči ve 28 případech k padlým stromům, v 16 případech k čerpání vody ze zatopených sklepů a domů. 15 x vyjeli k technickým zásahům spojeným s odstraňováním následků vydatného deště. Nejvíce zasaženy byly oblasti Klatovska, Domažlicka a Plzně jihu.

 

-tz hzscr-

{jcomments off}