Konopí, alkohol a karambol na silnici

Pěstovali konopí

 

KLATOVSKO – Dva podezřelí muži vydali rostliny konopí. Na zahradě u domu pěstovali 101 rostlin.

 

Policisté na oddělení obecné kriminality prověřují pěstování konopí na pozemku u rodinného domu v obci u Nýrska. V uplynulých třech měsících, čtyřiatřicetiletý muž z obce u Klatov a šestatřicetiletý muž z obce u Nýrska, pěstovali ve dvou fóliovnících a skleníku rostliny konopí. Uvedení dva muži 7. června policistům vydali celkem 101 rostlin konopí, které budou předány k dalšímu znaleckému zkoumání.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku.

 

 

 

Výtržnictví

 

KLATOVY – Dva muži se na veřejném prostranství fyzicky napadli. Jeden nadýchal 2,33 a druhý 1,39 promile alkoholu. 

 

V sobotu 9. června krátce po půlnoci v Klatovech vyjížděli policisté i strážnici k fyzickému napadení. Na místě veřejnosti přístupném na ulici Pražské se dva podnapilí muži nejdříve slovně, a poté i fyzicky napadali. Muži následně vyhledali lékařské ošetření.

Dechovým zkouškám se podrobili oba muži a u osmadvacetiletého z obce na Švihovsku bylo naměřeno 1,39 promile a u druhého šestadvacetiletého muže z Nýrska 2,33 promile alkoholu.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a případ dále prověřuje.

 

 

Srážka dvou vozidel

KLATOVSKO – V neděli 10. 6. došlo na křižovatce za vrchem Bukovák ke střetu dvou vozidel. Jedno se několikrát přetočilo přes střechu. 

 

V neděli 10. června jela krátce po desáté hodině dopoledne osmačtyřicetiletá žena z obce na Přešticku s vozidlem značky Seat Ibiza po silnici II. třídy číslo 187 od Sušice. Na křižovatce se silnicí I. třídy číslo 22 odbočovala vlevo směrem na Klatovy a nerespektovala dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě!“. V prostoru křižovatky došlo ke střetu s projíždějícím vozidlem značky Ford Focus, se kterým jel řidič od Klatov. Po střetu došlo k odražení vozidla Ford, které se opakovaně přetočilo přes střechu a zůstalo na komunikaci v pozici na střeše.

U obou řidičů byly provedeny dechové zkoušky s negativními výsledky.

Při dopravní nehodě řidič z vozidla Fordu, kterým byl devětadvacetiletý muž z Horažďovicka, utrpěl zranění se  a byl převezen do nemocnice v Klatovech k ošetření.

Policisté po prohlídce vozidla Ford zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

Odhadnutá hmotná škoda činí 180 tisíc korun.

 

-pcr-

{jcomments off}