folklor

Náměstí roztančí Slováci a Poláci

25. Mezinárodní festival Klatovy 2018 přiveze do Sušice  soubory z Polska a Slovenska. Na sušickém náměstí vystoupí ve čtvrtek 5. července od 16 hodin.

 

5.7. folkor

Polsko

Mystkowianie je polský folklorní soubor z Małopolska. Soubor byl založen Domem Kultury a Benedyktem Porębou v roce 2013. Soubor zpracovává folklorní tradice oblasti Lachy Sądeckie, jedné z nejzajímavějších a nejosobitějších etnických menšin z oblasti Beskyd. Tance, písně a kroje z této oblasti ukazují nejen krásu a rozmanitost regionu, ale jsou i ukázkou autenticity a bohatství krojů ze Sącz.

 

Slovensko

Slovenská skupina tanečního humoru, která vznikla v roce 2005 v Bratislavě. Věnuje se netradičnímu zpracování scénického folkloru v duchu „čím vtipnější, tím vtipnější“. Všetečníci se snaží s humorem a osobitou interpretací přistupovat ke zpracování témat čerpaných převážně z folklorního prostředí. Humor, parodie a nadsázka jsou hlavními atributy jejich představení a zápletky nebo pointy v choreografiích navzdory „folklornímu“ vizuálu spíš reflektují na smysl pro humor pro dnešního diváka.

www.mffklatovy.cz

{jcomments off}