policie nove

Zfetovaný vyhrožoval nožem, už sedí…

Vyhrožoval s nožem v ruce

SUŠICKO – V sobotu na veřejném prostranství ohrožoval muže. Podezřelý byl v pondělí vzat do vazby. 

 

Policisté z oddělení obecné kriminality o víkendu prověřovali výhrůžky muže na Sušicku. V neděli převzal od komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání šestačtyřicetiletý muž z Plzně, který byl obviněn ze spáchání přečinů nebezpečné vyhrožování v souběhu s výtržnictvím.

 

V sobotu 4. srpna po čtrnácté hodině v Hartmanicích na náměstí i v okolí vyhrožoval opakovaně ublížením na zdraví muži ze Sušicka.  Útoku předcházela situace, kdy podezřelý  porazil dopravní značku a řidič, který jel kolem zastavil v jeho blízkosti a slovně jej napomenul. Agresivní muž s nožem v ruce mu počal vyhrožovat a provedl i výpad, kterým ohrožoval muže v autě přes otevřené okno.

Případ byl oznámen na policii a podezřelý muž byl nedaleko místa útoku policisty zadržen, kdy v ruce stále držel nůž a přiznal, že předtím užil pervitin. Provedený test na návykové látky byl pozitivní na amfetamin.

Muž byl dvakrát obviněn z nebezpečného vyhrožování, pokaždé měl v ruce nůž.

Policie podala podnět na vzetí muže do vazby.  Na základě příkazu soudu byl muž v neděli vzat do vazby a převezen do věznice.

-pcr-

{jcomments off}