MČR 2018 a atleti ze Sušice

V červnu a v červenci proběhla republiková mistrovství v královně sportů. I letos byly na těchto nejvyšších domácích soutěžích vidět sušické dresy.

 

V Praze na Julisce, na stadionu Dukly, se konal ve dnech 23.-24. června tzv. atletický gigant, tedy mistrovství v juniorských a dorosteneckých kategoriích. Celkem se představilo více než 1 200 startujících.

Dorostenka Adéla Fořtová sice z rozběhu těsně nepostoupila do finálového běhu na 800 m, ale vytvořila si časem 2:22,64 min. nový osobní rekord. Tento čas zařadil Adélu na slušné 12. místo. Juniorka Jana Hošková rovněž nepostoupila do finále na překážkové trati 400 m, ale i ona atakovala hranici svého osobního maxima, které tentokrát stačilo na 17. místo v celostátní konkurenci.

mcr holky

Ve slunečné výhni se 29. července konal na kladenském stadionu Sletiště závod „velkého“ mistrovství, čili Mistrovství ČR v atletice dospělých. I tady jsme měli svého zástupce. Dlouhodobě nejlepší sušický běžec, Pavel Štěpáník, se poměřil s konkurencí v náročném závodě na 3 000 m překážek. S výsledným časem moc spokojený nebyl, vedro učinilo své, ale umístění na 10. místě v mistrovství republiky ho může těšit.

Pavel pak ještě 21. července zvítězil ve svém rozběhu na 1 500 m na mítinku Velké ceny Nového Města nad Metují v osobním rekordu 4:03,26 min.

Letní běžeckou formu nakonec zúročil v Sušici 4. srpna při atypické soutěži typu „Spartan Race“, kde suverénně zvítězil i nad specialisty těchto poněkud divokých a drsných závodů.

mcr step

Pavlovi i oběma atletkám děkujeme za velmi dobrou reprezentaci svého oddílu i města.

 

 

Zdeněk Nešpor