les

Město dokoupí les

Na posledním jednání zastupitelstva bylo zastupiteli odhlasováno odkoupení části lesa v katastru Sušice nad Otavou poblíž Chmelné.

 

Na návrh SULES s. r. o. město dokoupí dva lesní pozemky v celkové výměře 19 191m2, které se nachází podél silnice mezi Sušicí a Chmelnou. Důvodem návrhu SULESu je to, že oba pozemky jsou z větší části obklopeny lesy vlastnictví města Sušice.

 

V nedávné době v těchto místech bylo provedeno kácení, ale i přesto je podle správce městských lesů výhodné pozemky odkoupit a scelit tak lesní majetek města Sušice v tomto prostoru. Zmiňovaná lokalita je dobře přístupná a její opětovné zalesnění nepředpokládá velké finanční náklady. Reálná úřední cena je podle znaleckého posudku téměř 170 tisíc korun (8,78 Kč/ m2), znalecký posudek ale stanovuje cenu ‘v místě a čase obvyklou’, zhruba o polovinu nižší, 79.656 Kč. (4,15 Kč/m2).

 

Po projednání podmínek koupě se současným vlastníkem pozemků, společností PATFOREST s. r. o. ze Slezské Ostravy byla cena upravena podle požadavků majitele na 95.000 Kč.
Navrhované dokoupení lesních pozemků doporučila zastupitelstvu ke schválení také rada města, zastupitelé návrh schválili 20 hlasy.
-red-