zihobce

Proč se vydat do Žihobec

Půvabná obec 8 km od Sušice nabízí více, než by se na první pohled mohlo zdát. Pravděpodobně budete znát kraj Labmerské stezky z fotografií  a publikací nejen historických, ale abyste tenhle kraj pochopili, je třeba jej navštěvovat, procházet, pozorovat… A  že si  přímo v Žihobcích můžete udělat příjemnou kulturní zastávku, o to se postará místní Informační centrum, které připravuje zajímavé akce po celý rok.

 

Tedy i době krásně barevného šumavského podzimu –  a tady je nejčerstvější nabídka:

 

Ještě do konce října si můžete přijít prohlédnout výstavy Vladimíra Fausta a Č.Kulíška

Vladimír Faust z Horažďovic: Krajina – příroda- Výstava velkoformátových fotografií převážně na plátně.

Č. Kulíšek ze Sušice: Gastronomie v proměnách času. Sběratelská výstava kuchyňských potřeb, receptů apod.

 

Pouze na říjen je do programu zařazena výjimečná výstava děl, která vzniknou během následujícího víkendu v rámci malířského plenéru zde v Žihobcích, který se koná pod vedením malíře a sochaře Lukáše Bradáčka. Výsledky workshopu budete moci vidět v žihobeckém muzeu do konce října. Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost.

 

 

2.10. zihobce

 

 

Vzhledem ke 100. výročí vzniku naší republiky i my chceme toto významné výročí připomenout a tak vás zveme ve čtvrtek 11.10.2018 od 18.00 do muzea na besedu s PhDr. Janem Lhotákem, Ph.D., který připomene 100 let výročí ČSR s ohledem na region Sušicka a Žihobecka.

 

A i když počasí nebude nakloněno cestování přírodou, přesto nemusíte sedět doma – už tradičně budou po celou zimu pokračovat oblíbené cestovatelské besedy. Těšit se můžete na vyprávění Pavla Šustra o Kanadě, Petry Maříkové o Guatemale nebo Jany Dvorské a Miloše Kašpara o Peru a Bolívii.

 

Stálá expozice navíc nabízí stále možnost vyzkoušet si šaty kněžny Káči. Zkoušet mohou velké holky, malé slečny i nejmenší holčičky.

Příjemný podzim v Žihobcích!

 

zihobce

 

muzeum lamberska stezka logo

info-muzeum@zhobce.eu, tel. 724 895 012

 

 

 

{jcomments off}