Sušické žákyně na mistrovství republiky v atletice

Ve dnech 22. a 23. září proběhlo v Jablonci nad Nisou atletické mistrovství ČR v kategorii žactva.

 

Po delší odmlce se na tento vrcholný závod probojovaly i dvě starší žákyně, atletky TJ Sušice, Michaela Míčková a Michaela Šantrůčková. Už samotná účast obou děvčat byla pro oddíl i pro ně samotné velkým úspěchem. Vždyť pouze 18 závodnic z celé republiky v každé disciplině podle dosavadních tabulkových výkonů získalo právo startovat v Jablonci.

atletika

Míša Míčková získala ve své hlavní disciplině, kterou je hod kladivem, solidní 11. místo za výkon 33, 98 m. V hodu diskem, který připomínal větrnou loterii, přidala 14. místo za výkon 29,72 m. K hodu oštěpem nastupovala Míša Šantrůčková s „papírově“ nejslabším výkonem z celého startovního pole. Míša však překonala svoji pověstnou trému a s osobním rekordem 34,31 m z první série překvapivě postoupila do finále a obsadila nakonec výborné osmé místo.

 

Obě závodnice jsou svěřenkyněmi trenérů Václava Svobody a Jaroslava Havla a s jejich zimní přípravou pomáhala i trenérka Gábi Fojtová. Děvčata vydržela ve studeném i deštivém jabloneckém počasí se zájmem sledovat i další atletické discipliny. Odvážejí si domů spoustu zkušeností z velkých žákovských závodů, které svou atmosférou často předčí i závody dospělých. Věřme, že chuť do tréninku děvčatům vydrží a jejich výkony budou příkladem dalším sušickým atletickým nadějím a motivací pro trenéry.

 

 

 

Zdeněk Nešpor