Pavouci, strašidla, skřítci a….

… a hlavně dobrá zábava s kamarády, kteří společně připravovali dušičkové svátky ve školní družině Pampeliška. Šikovné ruce vykouzlily krásné obrázky, vystřihovánky, figurky, doplnily podzimní výzdobu, připravily společné rejdění se závěrečným táborákem. Až budete mít  cestu kolem, stavte se na výstavě, která sice má strašidelný nádech, ale určitě vám vykouzlí na tváři úsměv…

 

vystava 15

vystava 13

 

Celý říjen vychovatelky s dětmi školní družiny Pampeliška v modré škole připravovaly výstavu podzimních a dušičkových prací. Společně všichni dlabali dýně, malovali netopýry, vyráběli pavouky, pracovali s přírodním materiálem, vystřihovali a lepili. Prostor u družin se pomalu zaplňoval a bylo na co koukat!

 

vystava 7

 

 

Každý rok skřítci z Pampelišky na dušičkový den řádili v maskách, letos  se vydali na venkovní rejdění za trochou sluníčka bez masek, zato s buřtem v ruce po areálu školy, přímou cestou k táboráku.

 

Netrpělivé čekání na opečenou voňavou dobrotu vyplňovaly hry a soutěže ve sbírání netopýrů a pavouků, nebo třeba chození po pavučině.

“Sváteční dušičkové-duchařské, až strašidlácké” odpoledne tak uteklo, že se jen málokomu chtělo domů. Možná i proto, a v duchu zamyšlení jak dobře je s kamarády, posezení u táboráku proběhlo až podivuhodně klidně, přestože se ke slavnostnímu reji dostavil pný počet “duchů a skřítků”…

 

Povídání a štěbetání ale bylo i tak dost, hodně se mluvilo o svátku, kterému vlastně tohle všechno bylo věnováno, ale i o věcech méně vážných.

 

A když se sluníčko na obloze přichystalo k západu, rozcházeli se všichni spokojení i svátečně naladění, se slibem, že příště to bude stejně tak prima!


-sdl, mp-

 

vystava 11

 

{gallery}susice/2018/11_listopad/vystava_a_taborak/{/gallery}

 

{jcomments off}