U Mochtína zemřeli dva lidé

Tragická nehoda se stala včera odpoledne na Klatovsku

 

nehoda

 

Na silnici u Mochtína na Klatovsku  zemřeli po nehodě dvou osobních vozů dva lidé. Na místě zasahovali, hasiči, záchranáři, policisté, přivoláni byli záchranáři  s vrtulníkem.

 

Ke střetu dvou osobních aut došlo na hlavním tahu I/22 u Mochtína na Klatovsku po 13. hodině ve čtvrtek odpoledne. Na místo vyjeli jak hasiči a policisté, tak záchranáři. Na místo musel být povolaný také vrtulník letecké záchranky.

 

Hasiči museli zraněné z vozidel vyprošťovat. Bohužel ve dvou případech byly záchranné práce marné. “Na místě zemřely dvě osoby. Dále dívka ve věku 8 let byla se středně těžkým zraněním letecky přepravena na urgentní příjem FN Plzeň na Lochotíně. Chlapec ve věku 10 let a žena, ročník 1948, byli s lehčím zraněním nakonec směrováni také na urgentní příjem,” řekl k zásahu Vítězslav Sladký z krajské záchranky. Nehodu nepřežila zhruba 65letá žena a o dva roky starší muž.

 

“S vozidlem značky Seat jel ve čtvrtek 8. listopadu sedmašedesátiletý cizinec ve směru od obce Horažďovice na Klatovy. Na místě zvaném Bukovák, z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde projížděla řidička s vozidlem značky Ford a došlo k čelnímu střetu vozidel,” popisuje průběh nehody mluvčí policie Dana Ladmanová s tím, že při nehodě zemřel cizinec, řidič vozidla Seat, a dále 65letá žena ze Sušicka, u obou byla nařízena soudní pitva. Další cizinka a dvě nezletilé děti skončily v nemocnici.

 

Příčinu a okolnosti dopravní nehody policisté dále šetří.

FOTO: HZSPK

-qap.cz, p cr-

{jcomments off}