nehody

Řidiči na Klatovsku se ‘vyznamenali’

Auto skončilo na boku, i přes zákaz ho řídil, navíc opilý

KLATOVSKO – Muž s vozidlem havaroval, byl opilý a navíc má od měsíce října uložen trest zákaz činnosti a nesmí řídit motorová vozidla. 

V sobotu 10. listopadu jel 34letý muž z obce na Janovicku s vozidlem značky Peugeot 308 po komunikaci II. třídy číslo 191 ve směru od Janovic nad Úhlavou na Klatovy. Ve dvě hodiny v noci, za křižovatkou na obce Dolní Lhota a Vacovy, měla před vozidlo vběhnout srna a řidič chtěl zabránit střetu, strhl řízení vozidla, dostal se do smyku a havaroval vpravo mimo vozovku. Vozidlo se v silničním příkopu převrátilo na pravý bok.

Řidič se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,00 a opakovaně 2,13 promile alkoholu, test na návykové látky měl řidič negativní. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením a byl převezen do nemocnice v Klatovech, kde byl proveden i odběr krve.

Dále policisté zjistili, že muž má podle rozhodnutí Městského úřadu v Klatovech uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od počátku měsíce října 2018. Odhadnutá škoda na vozidle činí 50 tisíc korun.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Vjel do kolejiště, auto převrátil přes střechu a zůstal na louce

KLATOVSKO –  v neděli 11. listopadu jel s vozidlem značky Hyundai řidič ve směru od obce Rohozno na Bezděkov. Deset minut po dvanácté hodině, při průjezdu levotočivou zatáčkou, vjel z dosud nezjištěných příčin, v místě železničního přejezdu mimo vozovku do kolejiště, kde došlo k nárazu pneumatik do kolejnice a následně se vozidlo převrátilo přes střechu. Vozidlo po převrácení zůstalo na přilehlé  louce.

Sedmašedesátiletý muž z Měčínska byl převezen do nemocnice v Klatovech. Dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem. Odhadnutá hmotná škoda činí 100 tisíc korun.

Policisté po prohlídce vozidla zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

 

Jezdil i když nesměl, s autem bez  platné technické

KOLINECKO – Řidič porušil několik předpisů. Ačkoliv má blokaci řidičského oprávnění řídil, navíc auto, které nemá platnou technickou kontrolu.

S vozidlem značky Škoda Octavia jel v pátek 9. listopadu řidič po Kolinci. Policisté jej zastavili pětatřicet minut po patnácté hodině a byl vyzván, aby předložil doklady potřebné k řízení i provozu vozidla. Řidič užil vulgární slova a z místa ujel. Opakovaně jej policisté zastavili a muž z okna vyhazoval doklady na střechu vozidla. Při kontrole devětačtyřicetiletého muže z Kolinecka policisté zjistili, že na vozidle není platná technická kontrola a řidič má platnou blokaci řidičských oprávnění z důvodu bodového hodnocení. 

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Provedená dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem.

Muž byl převezen na oddělení, kde ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

 

-p cr-

{jcomments off}