alkohol

S alkoholem za volantem přistiženi dva muži a jedna žena

‘Vybodovaný’ řidič k nasbíraným bodům přidal další přestupek

SUŠICKO – Řídil bez řidičského oprávnění a navíc měl pozitivní dechovou zkoušku. 

S vozidlem značky Peugeot projížděl po Sušici řidič v pondělí 12. listopadu tohoto roku. Na ulici Smetanova zaparkoval vozidlo a byl kontrolován hlídkou policistů. Policisté zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění. Řidič, kterým byl jednatřicetiletý muž z Kašperskohorska se podrobil dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem 0,39 a opakovaně 0,36 promile alkoholu.

Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude postoupen správnímu orgánu.

 

 

Při kontrole nadýchal více než jedno promile alkoholu

SUŠICE – policisté z obvodního oddělení kontrolovali v Sušici řidiče vozidla značky VW Passat. Na Pražské ulici byl v pondělí 12. listopadu 2018 zastaven místní devětačtyřicetiletý muž, který projížděl směrem do centra města pětadvacet minut po jednadvacáté hodině. Muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,17 a opakovaně 1,09 promile alkoholu. Řidič souhlasil s lékařským vyšetřením i odběrem krve a byl převezen do místní nemocnice.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

 

 

Řídila opilá

SUŠICE – V nočních hodinách s vozidlem projížděla městem a narazila do dalšího automobilu. 

V pondělí 12. listopadu 2018 s vozidlem značky Škoda Felicia jela řidička po Sušici. Dvacet minut po třiadvacáté hodině jela po ulici Smetanova a na křižovatce s hlavní ulicí Čsl. Armády odbočovala vpravo, kde vjela do protisměru a čelně narazila do projíždějícího vozidla značky Ford Fiesta. Osmadvacetiletá místní žena se podrobila dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,55 a opakovaně 1,47 promile alkoholu. Řidička utrpěla zranění a byla převezena k ošetření do zdravotnického zařízení, kde se podrobila i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz.

U řidičky vozidla Ford byla dechová zkouška s negativním výsledkem. Odhadnutá hmotná škoda činí 60 tisíc korun. Žena je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

-p cr-

{jcomments off}