kone

Úhyn dvou koní prověřují kriminalisté

kone

SUŠICKO – Příčinu úhynu dvou koní prověřují policisté z oddělení hospodářské kriminality

Policisté na obvodním oddělení v Sušici přijali v sobotu 24. listopadu letošního roku oznámení o úhynu dvou koní. Majitelé v obci na Sušicku zjistili, že ve stáji došlo k úhynu dvou koní.

Případ dále prověřují  policisté z oddělení hospodářské kriminality, kteří případ převzali.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

 

 

 

—-

Další krimi zprávy z regionu:

 

3 × krádež

SUŠICKO – Ve třech případech pachatelé odcizili různé vybavení a nářadí. 

Policisté na obvodním oddělení v Sušici přijali v uplynulých dnech tři oznámení o krádežích. V noci z 20. na 21. listopadu tohoto roku neznámý pachatel v obci u Sušice vnikl do hospodářského objektu u rodinného domu a odcizil motocykl značky Kawasaki.

Dále na neoploceném pozemku vnikl do dvou kůlen, kde odcizil křovinořez, kalové čerpadlo a dvě elektrocentrály.

V noci z 19. na 20. listopadu v jiné obci u Sušice pachatel vnikl do zaparkovaného traktoru a z kabiny odcizil dvě motorové pily.

Poškozeným vznikla škoda přesahující devadesát tisíc korun.

Policie v uvedených případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a v prvním i z porušování domovní svobody.

 

 

Opilý cizinec nadýchal přes tři promile

SUŠICE – Ve středu odpoledne policisté zajistili cizince, který nadýchal přes tři promile. Byl převezen do protialkoholní stanice. 

Policisté na obvodním oddělení v Sušici ve středu 21. listopadu letošního roku přijali oznámení o vyhrožování.  V bytovém domě nacházejícím se v Sušici po čtrnácté hodině šestadvacetiletý cizinec ubytovaným osobám vyhrožoval použitím střelné zbraně. Na místo se dostavili policisté a cizinec na jejich výzvy nereagoval, choval se agresivně a policisté použili donucovací prostředky hmaty, chvaty a pouta. Cizinec se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 3,31 promile alkoholu. Policisté zajistili plynovou pistoli.

Protože byla důvodná obava, že opilý muž bude pokračovat ve svém jednání, tak byl převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.

 

KLATOVSKO – Pachatel z nákladního vozidla odčerpal 250 litrů motorové nafty. 

V noci z 23. na 24. listopadu vnikl v obci u Klatov neznámý pachatel na oplocený pozemek u domu. Pachatel ze zaparkovaného nákladního vozidla značky Daf odstranil víčko z palivové nádrže a odčerpal 250 litrů motorové nafty.

Poškozeným vznikla škoda přesahující devět tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

 

Dopravní předpisy nerespektují

 

KLATOVSKO – Jeden řidič nevlastnil řidičské oprávnění a druhý měl dechovou zkoušku pozitivní. Navíc byli pod vlivem amfetaminu. 

 

V sobotu 24. listopadu policisté v rámci dohledu nad silničním provozem kontrolovali řidiče na různých místech. U dvou řidičů zjistili, že porušili platné zákony.

 

U Horažďovic byl policisty kontrolován řidič vozidla pětačtyřicet minut po dvacáté hodině. Dvaadvacetiletý muž z obce u Sušice jel s vozidlem značky Škoda Felicia směrem na Střelské Hoštice. Při kontrole policisté zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění. Provedený test na návykové látky měl pozitivní na amfetamin.

 

S vozidlem značky Ford Galaxy jel řidič po Sušici. V deset hodin dopoledne projížděl ulicí Nádražní a byl zastaven hlídkou policistů z obvodního oddělení. Provedená dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem 0,17 promile alkoholu a test na návykové látky byl pozitivní na amfetamin.

 

Uvedení řidiči byli převezeni do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobili lékařským vyšetřením i odběrům biologických materiálů. Muži jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu.

 

 

KLATOVSKO – Nehoda za vrcholem Bukováku

V sobotu 24. listopadu 2018 jel cizinec s vozidlem VW Passat ve směru od Kolince na Klatovy. Na křižovatce s komunikací I. třídy číslo 22 u Číhaně, nerespektoval příkaz svislé dopravní značky „Stůj, dej přednost v jízdě!“. Řidič měl zřejmě v úmyslu odbočit vlevo,  vjel do prostoru křižovatky, ale zprava jela od Zavlekova řidička s vozidlem značky Škoda Roomster a došlo ke střetu vozidel. Vozidlo Škoda bylo odraženo a zůstalo na vedlejší komunikaci směrem na Křížovice a poškodilo dvě dopravní značky.

Zraněná řidička byla převezena do nemocnice v Plzni a zraněn byl i cizinec a jeho dva spolujezdci.

Ve zkráceném přípravném řízení třiačtyřicetiletý cizinec převzal sdělení podezření z přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti

 

Vozidlo ve smyku

KLATOVSKO – V sobotu ve večerních hodinách řidič skončil mimo komunikaci. 

V sobotu 24. listopadu jel kolem devatenácté hodiny šestadvacetiletý muž s vozidlem značky Citroën C2 ve směru od Horažďovic na Klatovy. Před obcí Kocourov dostal na mokré vozovce s vozidlem smyk, narazil do svodidla po pravé straně a následně vjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do stromů. Řidič i spolujezdkyně utrpěli zranění a byli převezeni k ošetření do zdravotnického zařízení v Klatovech.

Dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem. Odhadnutá hmotná škoda činí 70 tisíc korun.

Policisté po prohlídce vozidla zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

 

-p cr –

{jcomments off}