h1

Foto: ledovka potrápila Plzeňský kraj

Páteční ledovka potrápila chodce, řidiče i záchranáře

HZS Plzeňského kraje

Nejprve vyjížděli hasiči k dopravní nehodě jednoho osobního vozidla na dálnici D5 nedaleko exitu Mlýnec. Tato nehoda se obešla bez zranění.

h1

 

 

Další dopravní nehoda se stala o několik málo chvil později nedaleko Svaté Kateřiny v lesním úseku silnice č. 605. Zde již došlo ke zranění. Zraněnou osobu si převzala do péče ZZS. Hasiči provedli protipožární opatření a zajistili místo události.

 

h2

 

V Domažlicích uvízl na železničním přejezdu v Jiráskově ulici traktor s návěsem. Neovladatelná souprava zničila jedno ze zabezpečovacích zařízení a zablokovala trať. Traktor se podařilo vyprostit pomocí těžké techniky jedné z místních firem. Provoz na trati byl poté obnoven. Ke zranění nedošlo.

 

h3

 

Na 127 km dálnice D5 havarovalo osobní vozidlo do svodidel. Jednu zraněnou osobu si převzala ZZS. K úniku provozních kapalin nedošlo.

 

h4

 

Za Kladruby ve směru na Láz sjelo nákladní vozidlo částečně do příkopu a blokovalo průjezd místem události. Bez zranění a úniku PHM. Provozovatel si vyproštění zajistil.

 

h5

 

Plzeň – spojnice mezi Novou Hospodou a Skvrňany – dopravní nehoda osobního vozidla bez zranění, z vozidla unikla chladicí kapalina. Místo bylo po dobu zásahu neprůjezdné.

 

h6

 

V Horní Bříze nedaleko hřbitova skončilo na střeše osobní vozidlo. Dvě lehce zraněné osoby byly předány ZZS. Hasiči zajistili místo události.

 

h7

 

Všechny tyto nehody měly společného jmenovatele – náledí.

-hzs-

{jcomments off}