policie nove

Zalíbila se jim dvě BMW, jenže cizí

Krátce po krádeži byli zadrženi

SUŠICKO – Včera v ranních hodinách tři pachatelé odcizili dvě vozidla

bmv
Policisté na Klatovsku o víkendu prověřovali vloupání do rodinného domu a krádež dvou vozidel. Od komisaře z oddělení obecné kriminality převzali sedmatřicetiletá žena, třiatřicetiletý a dvaadvacetiletý muži  ze Sušice usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádež spáchané formou spolupachatelství.

Uvedení se společně domluvili 30. listopadu a 1. prosince tohoto roku v pět hodin ráno dojeli do obce u Sušice. Starší muž vnikl do rodinného domu po vypáčení okna a uvnitř nalezl klíče od zaparkovaných vozidel na dvorku u domu a dalším nalezeným klíčem otevřel vstupní dveře. Po uvedenou dobu žena hlídala u domu. Mladší muž pomocí klíče otevřel zaparkované vozidlo značky BMW, vyjel na komunikaci a jel směrem na Hartmanice, kde se měli setkat. Druhý muž otevřel další vozidlo značky BMW, do kterého podezřelá žena též nasedla a odjeli také směrem na Hartmanice.

Avšak u obce Nové Městečko řidič s vozidlem zapadl na louce a při pokusu z místa vyjet, byl padesát minut po páté hodině zadrženi hlídkou policistů z obvodního oddělení v Sušici.

Dvaadvacetiletý muž byl v posledních třech letech ze spáchání krádeže odsouzen Okresním soudem v Klatovech v roce 2016.

Žena i dva muži po překonání překážky vnikli do domu a zmocnili se cizí věci a čin spáchal vloupáním.

V neděli podle byli podle rozhodnutí soudu dva uvedení muži vzati do vazby a převezeni do věznice.

 

 

Poškozený přepravník

KLATOVSKO – Nákladním vozidlem zachytil o přepravník, škoda je 165 tisíc 

V neděli 2. prosince 2018 jel s nákladním vozidlem značky Tatra třiačtyřicetiletý muž ze Sušicka po komunikaci od obce Hejná na Velké Hydčice. Třicet minut po jedenácté hodině, po výjezdu z lomu na komunikaci, zapomněl na vozidlo sklopit korbu a zachytil o kovovou konstrukci přepravníku na vápenec, který byl nad komunikací.

Odhadnutá hmotná škoda činí 165 tisíc korun, kdy byl poškozen přepravník a povrch komunikace. Provedená dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo.

 

 

Porušili předpisy

KLATOVSKO – Dva řidiči jezdili bez řidičských oprávnění a byli i pod vlivem návykových látek. Třetí měl dechovou zkoušku pozitivní

O víkendu policisté kontrolovali na různých místech teritoria Klatovska řidiče vozidel a zjistili tři, kteří porušili dopravní předpisy.

S vozidlem značky Opec Vectra jela v sobotu 1. prosince 2018 řidička po obci Defurovy Lažany. Před čtrnáctou hodinou byla policisty zastavena a policisté zjistili totožnost šestadvacetileté ženy z Plzně. Žena při jízdě nepoužila bezpečnostní pás a na vozidle nebyla platná technická kontrola. Dále policisté zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění a provedený test na návykové látky měla pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Policisté ženu převezli do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobila lékařskému vyšetření, ale odmítla odběr krve.

Po Sušici jel v sobotu pětadvacet minut po dvacáté hodině řidič s vozidlem značky Audi. V ulici Jeronýmova byl strážníky městské policie zastaven a byli přivoláni i policisté z místního oddělení. Místní čtyřicetiletý muž nevlastní řidičské oprávnění, test na návykové látky měl pozitivní na konopí a amfetamin. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem biologického materiálu.

V neděli 2. prosince byl v Kolinci zastaven řidič vozidla pět minut po jedenácté hodině dopoledne. Sedmadvacetiletý muž ze Strážovska se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,71 a opakovaně 0,60 a 0,63 promile alkoholu. Na žádost řidiče bylo ve zdravotnickém zařízení provedeno lékařské vyšetření i odběr krve.

Uvedení řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu.

 

-p cr-

{jcomments off}