h5

Šili s nimi všichni čerti

“Rohatý, rohatý, kožich má až na paty,

rohatý, rohatý, čertík střapatý.”

 

h4

 

 

„S Tebou zase šijou všichni čerti!“ Také jste to v dětství často slýchávali? Nebo sami říkali svým ratolestem? Trošičku „čertovské“ energie ale přece neškodí, hlavně když je nasměrovaná na správný cíl.

 

Protože čertice Hanka má už letité zkušenosti s malými čírťaty a jejich aktivitou, nenechala se vyvést z rovnováhy a aby předešla kalamitním okamžikům spojeným s rojením nebeských a pekelných bytostí na začátku prosince, pěkně je zapojila a zaúkolovala.

 

Sportoviště obsadila s ‚Předškoláčky v pohybu‘ a halu TJ čertovsky rychle obsadili a

rozehřáli rodiče s dětmi. Jak jinak, než při společném hýbání se, protahování, škádlení a smíchu – pochopitelně že s čertovskou (vlastně Mikulášskou – vždyť andělíčci nechyběli!) tématikou.

 

Ale aby si malí čertíci nemysleli, že koláče jsou bez práce, pěkně si svoje odměny museli i tentokrát zasloužit – poctivým pohybem i zapojením chytrých hlaviček – čertovský potěr se naučil, za bedlivého dozoru dospěláků, nové básničky, hádanky i písničky.

 

S muzikou a zpěvem to byla pořádná mela! Nakonec byli malí unavení čertíci a andílci odměněni sladkou dobrotou a laskavě zahnáni do náručí svých rodičů, domů, do postýlek…

 

h2

 

A čertice Hanka, spokojená, že letos se ‚čertí cvičení‘ zase povedlo, děkuje všem dospělákům i dětem, že i v zimě dbají na to, aby u nich radost z pohybu zůstala.

-hh-

{jcomments off}

 

{gallery}susice/2018/12_prosinec/certi/hala/{/gallery}

{gallery}susice/2018/12_prosinec/certi/sportoviste/{/gallery}