Záchranu barokních varhan můžete podpořit i vy

ŽIVÁ OBEC DLOUHÁ VES

Letošním rokem zahájil spolek Živá obec z Dlouhé Vsi u Sušice svou druhou sezonu. Spolek vznikl v únoru 2018 na podporu sbírky na opravu starobylých varhan v místním kostelíku a svou první akci uskutečnil měsíc předem, v lednu téhož roku na svátek Tří králů. Ten den se otevřel kostel pro všechny návštěvníky a bylo jich opravdu hodně. Zpívání dětí z místní školy se všem moc líbilo, včetně pana vikáře, který byl potěšen, že je v kostele po dlouhé době tolik lidí.

 

A tak se členové spolku rozhodli, že z Tříkrálového zpívání udělají tradici a i letos, 6. ledna,  bylo v kostele slyšet dětské hlásky. Vánoční písně, hra o Herodesovi, nebo společné zpívání koled se všemi, co v kostele byli, pak završil host z Velhartic, pan Martin Cába se svou kytarou. Akustika v kostele a končící vánoční svátky, společně s tóny kytary, nadchla snad každého, kdo tam byl.

 

Peníze, které se při koncertu vybraly (4 200 Kč), byly převedeny na transparentní účet, který byl k tomuto účelu vytvořen.

Pozvánky na další akce, informaci o sbírce a účelu (vč. čísla účtu) najdete na stránkách  SPOLKU ŽIVÁ OBEC, nebo vám informace sdělí na OÚ Dlouhá Ves.

 

ziva obec plakat

Marie Bubeníková

{jcomments off}