Kontroly prostor pro únikové hry

Kontroly prostor únikových her u nás začnou v nejbližších dnech

 

23. 1. 2019 – v souvislosti s tragickým požárem v prostorách únikové hry na severu Polska dne 4. ledna, vydal náměstek generálního ředitele HZS ČR pro prevenci a civilní nouzovou připravenost plk. Daniel Miklós pokyn, aby příslušníci jednotlivých HZS krajů provedli mimořádnou tematickou kontrolu v prostorách únikových her v ČR. 

 

Cílem kontroly je vyhodnotit stav plnění povinností na úseku požární ochrany při provozování únikových her s důrazem na zajištění volného úniku osob, volné průchodnosti komunikačních prostor a používání elektrických, plynových a jiných spotřebičů. Zvláštní důraz bude kladen na zajištění úniku osob z prostorů konání hry.

 

Časový harmonogram kontrol si budou stanovovat HZS krajů individuálně, dle svých časových možností. Počet kontrol není stanoven, avšak měly by probíhat u různých provozovatelů her.

 

Kontroly budou ukončeny nejpozději 30. května 2019. Vyhodnocení předpokládáme v červnu 2019.

 

Hasičský záchranný sbor ČR zároveň spolupracuje s Ministerstvem pro místní rozvoj v otázce  řešení problematiky uvádění staveb do užívání, příp. nutnosti provedení změny v užívání dokončené stavby. Dále spolupracuje také s provozovateli únikových her, se kterými bude v nejbližší době uspořádán workshop.

-hzs-

{jcomments off}