Příležitost pro cestovní ruch a turismus

img 5549 grenzbahnhof

 

Školení pro profesionály v turistickém ruchu a majitelů turistických zařízení na hraničním nádraží
Bavorská Železná Ruda

 

Přírodní park Bavorský les nabízí školení pro všechny zájemce a majitelé pensionů i hotelů. Akce se koná v pátek, 01.02.2019 v 13.30 hodin ve Světě přírodního parku na hraničním nádraží Bavorská Železná Ruda a trvá asi 2 hodiny. Hraniční nádraží v Bayerisch Eisensteinu dostal uznání jako první přeshraniční středisko pro ekologické vychovy v Bavorsku a se stalo „Nádražím roku 2017“ vNěmecku.

 

Hraniční nádraží nabízí různá rozmanitá témata pod jednou střechou. Ve sklepení suterénu můžete zažít tajemný svět netopýrů. Interaktivní výstava k Javoru, “Králi Bavorského lesa” Vám ukáže všechny jeho tváře. V 1. patře Vás očekává lyžařské muzeum s historií tohoto sportu a lyžařský simulátor. Ve 2. patře se můžete podrobně seznámit s historií stavby železnice v letech 1872-1877. V podkroví se nachází na ploše 260 m² model železnice v měřítku 1:87. Nádraží je otevřeno od 9.30 do 16.30 hod. vždy od středy do neděle; denně otevřeno o prázdninách v Bavorsku a v červenci až v září.

 

Info pro výstavy je trojjazyčné a doplněno interaktivními médiemi, aplikacemi a tablety. Kromě toho poskytuje nádraží informace o chráněném území na obou stranách hranic. Občerstvení najdete v historické restauraci a kavárně. V této restauraci z roku 1877 jsou servírovány čerstvé pokrmy a vlastnoručně dělané zákusky. Reservace pro zvláštní příležitosti jsou možné i mimo otevírací dobu.

 

Všichni zájemci jsou srdečně zváni. Svět přírodního parku nabízí různorodé zážitky především pro rodiny s dětmi, ale i pro návštěvníky se zdravotním postižením, protože přístup do všech oddělení výstavy je bezbariérový.

 

park letak 1

 

park letak 2

 

Vice informací najdete na: http://www.naturpark-bayer-wald.de/SvetPrirodnihuParku.html

 

{jcomments off}