policie nove

Kontrola barů a restaurací

V Sušici zjištěny dvě dívky – v pátek 8. března 2013 ve večerních hodinách policisté z Obvodního oddělení Sušice prováděli v rámci preventivní akce kontrolu podávání a prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let v různých restauračních zařízeních v Sušici. Při kontrole bylo  u dvou dívek ve věku 15 a 16 let dechovou zkouškou zjištěno 0,44 a 0,55 promile alkoholu. Dívky byly převezeny na obvodní oddělení a policisté vyrozuměli jejich rodiče. Obsluhujícímu personálu v restauraci byla uložena bloková pokuta.

Problematiku podávání alkoholu mladistvým osobám v restauračních a pohostinských zařízeních řeší policisté neustále a kontroly budou i nadále pokračovat.

 

Výtržnictví na náměstí v Horažďovicích šetří ve zkráceném přípravném řízení šetří policisté z tamního obvodního oddělení. V polovině února v odpoledních hodinách se v prostoru náměstí dopustil 33letý muž z obce u Sušice hrubé neslušnosti, když pobíhal na zatravněné ploše, obtěžoval občany a lehal si na komunikaci, poté fyzicky napadl místního muže úderem pěstí do obličeje. Agresora zpacifikovala policie a předala mu sdělení podezření z přečinu výtržnictví.

 

Muž ze Sušicka kradl v Klatovech – v pátek 8. března byl ve večerních hodinách přistižen v obchodním domě v Klatovech na ulici Domažlická, muž ve věku 23 let ze Sušicka. Z obchodu chtěl ukrást kosmetiku a alkohol v hodnotě 1 340 Kč, jenže byl přistižen pracovníkem ochrany objektu. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž byl za trestný čin krádeže v posledních třech letech už odsouzen podle dvou rozsudků Okresního soudu v Klatovech. Muž byl zadržen a převezen na oddělení a je podezřelý ze spáchání přečinu krádež.


-red, p cr –