Velikonoční trhy a soutěž o nejlepší nádivku

Velikonoční tip pro celou rodinu: Tvořivé dílny, speciální prohlídky města a tradiční trh v Kašperských Horách na Šumavě

 

velikon sirka

 

Prodloužený velikonoční víkend je tou správnou příležitostí zamířit do jednoho z nejkrásnějších koutů České republiky – na Šumavu. V malebném městečku Kašperské Hory bude rušno už od pátku 19. dubna, kdy vestibul zdejšího kina od 13 do 16 hodin zaplní Velikonoční tvořivé dílny. Děti i dospělí si mohou vyrobit originální velikonoční dekoraci, nazdobit kraslice a perníčky.

Velikonoční tvořivé dílny

 

Zvídaví návštěvníci, kteří by se rádi dozvěděli něco více o šumavských velikonočních zvycích a tradicích, jsou v sobotu 20. dubna od 10.30 zváni na speciální komentované prohlídky města. (Prodej vstupenek a rezervace míst: Městské kulturní a informační středisko, tel. 376 503 413.) Od pěti hodin je v kině připraveno promítání filmu Máří Magdaléna. Biblický příběh líčí osudy Máří, která se po boku Ježíše Nazaretského vydává na cestu do Jeruzaléma, k osudovým událostem, jež jsou základním kamenem naší civilizace.

Velikonoční prohlídky

Velikonoce program 2019 FINAL

Oslavy Velikonoc v Kašperských Horách vyvrcholí v neděli 21. dubna Velikonočním trhem na náměstí. V rámci kulturního programu zahraje místní kapela Kůrovci, Pošumavská dudácká muzika a skupina New Rangers. Chybět nebude tradiční soutěž o nejlepší velikonoční nádivku a další tematické atrakce.

SOUTEZ NADIVKA

 

Další informace o dění v Kašperských Horách a okolí poskytne Městské kulturní a informační středisko – Turistické informační centrum: tel. 605 314 641,  kultura@kasphory.cz

 

www.kasphory.cz

 

 

 

 

Velikonoce na hradě Kašperk

 

Komentované prohlídky, občerstvení, točené velikonoční zelené pivo, divadelní představení, doprovodné aktivity na nádvoří…

 

Hrad Kašperk bude otevřen od 19. do 22. dubna. Navštívit můžete komentovanou prohlídku okruhu Život na hradě. Začátky prohlídek jsou stanoveny dle následujícího harmonogramu:

– pátek až neděle od 10:30 do 16 hod vždy každých 30 min.
– pondělí od 10:30 do 15:45 vždy každých 45 min.
– prohlídka v německém jazyce od pátku do neděle vždy od 10:45 hod.
 
V hradním občerstvení můžete ochutnat točené velikonoční zelené pivo ze Strakonic.
 
Během velikonočního víkendu 20. a 21. dubna je připravena nová divadelní hra hradního divadelního ochotnického souboru Pachmajr s názvem Posel z ráje.
Vstupenky na představení lze zakoupit online.  Divadelní představení začíná vždy ve 12:15 a 14:15 hod.
 
Děti se mohou vydat na dobrodružnou interaktivní výpravu, kde se budou mj. učit základům šermu, tance a střelby z luku. Na výpravu se děti vydají v sobotu a v neděli vždy v 11:45 a 14:45 hod. Nutná rezervace na info@kasperk.cz.
 
 
Na nádvoří hradu bude připraven během celé soboty a neděle doprovodný program jako např. ražba mincí, skriptorium, výroba pečetí nebo ochutnávka velikonočních specialit.
 
 
Rovněž na nádvoří budou v sobotu 20. a v neděli 21. dubna připraveny ukázky středověkých dámských účesů. Zájemkyně z řad návštěvníků si mohou mohou nechat vytvořit takovýto účes na své hlavě.

 

www.kasperk.cz

-tz mekis-