Rada schválila přidělení grantů

Na letošní rok vyčlenilo město Sušice ve svém rozpočtu  částku 530 tisíc korun do grantového programu. Ve dvou kolech mají žadatelé možnost ucházet se o finanční přípésěvek  na akci pořádanou ve městě (podle stanovených pravidel).

V prvním kole se sešly žádosti  na více než 692 tisíc korun.

Grantová komise, složená ze členů sportovní a kulturní komise, zasedla začátkem března aby všechny předložené žádosti samostatně projednala a doporučila radě města výši jednotlivých příspěvků.  Celkem bylo v prvním kole doporučeno přidělení 386,8 tisíc korun na následující projekty:

EnduroXRace Sušice, Mental Power Prague film festival 2013, Majáles 2013, Slet Ježibab 2013, Výstava hub, Závod horských kol High Point Svatobor Cup 2013, Závod v běhu do vrchu Svatobor Memoriál Evy Hrabové, Multikulturní festival Před Letem, Šumava Rocks – 20.ročník, Běžecký závod – Sušický horský běh, Šumavský strongman 2013, pohárová soutěž v silových disciplínách, Pohár starosty města Sušice, Hvězdicový výstup na Sedlo – 25. ročník, Propagace KČT, Algida cup, Žandův pohár, Tenisový turnaj – čtyřhra, Dětský řidičák, Dramasterie 2013, Úklid Otavy 2013, Pohádkový les, Mezinárodní turnaj v ledním hokeji ve městě Uetendorf, Turnaj juniorů v ledním hokeji, Atletický mítink Memoriál Ladislava Nešpora a Ády Blahůta (Velká cena města Sušice), Memoriál Václava Hrabého – turnaj v kopané, Otava Cup, 11. výročí Svatohubertských slavností v Sušici, Moravské pašije, Tradiční procesí “Boží Tělo” na Andělíčku, ŠUMÁK 2013, Sportovní hry SOŠ a SOU Sušice 2013, Výstava drobného zvířectva.

Rada města příspěvky v navržené výši na tyto projekty schválila na jednání 11. března.

Pro druhé kolo tedy zbývá k rozdělení částka 143,2 tisíc korun. Organizátoři  akcí a projektů, kteří chtějí požádat o příspěvek a splňují podmínky grantového systému města (dostupné na www.mestosusice.cz), mohou své žádosti posílat až do konce června.

(red)