Žena převrátila auto nedaleko Rabí

Převrácené auto

SUŠICKO – v pondělí 20. května jela třiapadesátiletá žena ze Sušice s vozidlem značky Fiat Panda po komunikaci ve směru od Sušice na Horažďovice. V 15.45 hodin před obcí Rabí, po projetí levotočivé zatáčky, nepřizpůsobila rychlost jízdy, na mokré komunikaci dostala s vozidlem smyk,  vjela mimo silnici, kde se převrátilo.

Žena utrpěla zranění a byla převezena do zdravotnického zařízení v Sušici a po ošetření propuštěna. Provedená dechová zkouška byla u ženy s negativním výsledkem.

Odhadnutá hmotná škoda na vozidle činí 40 tisíc korun.

 

Ublížení na zdraví a porušení domovní svobody

KLATOVSKO – Podezřelí před domem fyzicky napadli poškozeného. 

V obci na Klatovsku se v neděli 19. května  domáhali čtyři muži a další osoby vstupu do rodinného domu. Jednačtyřicetiletý muž třicet minut po druhé hodině v noci otevřel vstupní dveře, útočníci jej vytáhli z domu a na veřejném prostranství u domu jej fyzicky napadli. Uvnitř domu fyzicky napadli i ženu.

Poškozený utrpěl zranění a byl převezen k ošetření do nemocnice v Klatovech, žena utrpěla též zranění.

Policisté zadrželi podezřelého čtyřiačtyřicetiletého muže, který byl převezen do policejní cely.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů ublížení na zdraví, výtržnictví a porušení domovní svobody.

Policisté dále případ prověřují a zjišťují okolnosti protiprávního jednání podezřelých osob.

 

Kontroly v Sušici

SUŠICE – Kontroly řidičů, podávání alkoholu mladistvým osobám, držení návykových látek a dodržování obecně závazných vyhlášek města.

Policisté z obvodního oddělení v Sušici ve spolupráci se strážníky městské policie prováděli v  pátek 17. května letošního roku bezpečnostní akci. Do akce byl nasazen i policejní psovod se služebním psem na vyhledávání návykových látek. Na teritoriu obvodního oddělení se uskutečnila akce v době od 14.00 hodin do 22.00 hodin.

Policisté i strážnici se zaměřili na řidiče, zda respektují platné zákony, dodržování podávání alkoholu mladistvým osobám, obecně závazných vyhlášek města i protiprávního jednání v souvislosti s výrobou a držení návykových látek.

V průběhu zkontrolovali 33 vozidel, 35 osob a 5 restauračních zařízení, uložili v příkazním řízení 12 100 Kč a byl zjištěn jeden řidič pod vlivem návykových látek.

Při kontrolách pěti restaurací a barů nebylo zjištěno podávání alkoholu osobám mladším osmnáct let.

 

-tz p cr-

{jcomments off}