4

Jak vypadá ostrov pokladů dnes?

Santos – ostrov pokladů: jeho obnovená podoba začílná nabývat reálných obrysů.  V srpnu 2012 byly zahájeny stavební práce, po terénních úpravách, ošetření, dřevin a úpravě břehů, byla vytyčena  síť cest, pro lepší přístup k řece vznikly na třech místech kamenné schody.

 

Tady zimní spánek neplatí a už dlouho před prvním jarním dnem se na sušickém “ostrově pokladů” – na Santosu – opět daly věci do pohybu.

1

 

Proměna ostrova Santos financovaná nadací Proměny za spoluúčasti města Sušice se na místě samém naplno rozjela v loňském roce. Prvním “viditelným” světlým majákem jeho obnovy se stal jeden ze tří objektů vytvářených sochařem Václavem Fialou určených pro ostrov – dřevěná zvonice, která po dokončení proměny dostane samozřejmě také zvon. Jeho srdce bude bít ve jménu pátera Františka Ferdy, známého sušického léčitele, jemuž bude věnován.

 

2

Už na podzim vznikající  průklesty, vytyčování obrubníků i nové konstrukce dávaly tušit změny, které oživí Santos jako  jedno z dalších center volnočasového, venkovního, života. 

 

4

 

Jak vypadá Santos teď, ukazují fotografie pořízené 21. března 2013. Na jeho slavnostnní otevření se můžete těšit letos v létě. Některé z hlavních letních akcí, které jsou zde pravidelně pořádány, by už měly proběhnout v novém prostředí ostrova.

5

-red-