2

Když úklid, tak pořádný

Chystáte na pořádný jarní úklid nejen v domě, ale i v dílně, garáži, sklepě, na zahrádce? Jak je bohužel mnohde vidět u krajů silnic a na „odlehlejších” místech, někteří už začali a vzali to opravdu z gruntu. V příkopech a na černých skládkách najdete téměř celé vybavení bytu – lampičku, polici, stolek, matrace, výjimkou není ladně ležící malá pračka , o částech aut a “drobnostech” nemluvě….

 

1

 

 

 

Každoroční obrázky černých skládek jsou bohužel už trvalým koloritem měst, silnic, přilehlých městských částí. Jejich existenci zjišťují jak strážníci městské policie při své činnosti, tak pracovníci firmy zpracovávající odpad, ale i sami občané, kterým není jedno, že se v jejich okolí válí něčí odpad a obrací se na úřad. Likvidace černých skládek stojí nemalé peníze každého z nás. V průměru město Sušice vydá na jejich likvidaci více než 100 tisíc korun ročně.

 

Už máte naloženo? Tak abychom vám usnadnili hledání a orientaci – v Sušici mohou občané města (a občané obcí, které mají pse Sušicí uzavřenou dohodu) využít k odkládání všech nepotřebných věcí Sběrný dvůr v ul. Pražská, který má dostatečnou kapacitu i zařízení na likvidaci odpadu.

 

sd1  sd3

 

Provozní doba je v úterý a ve čtvrtek od 13 do 18 hodin, v sobotu od 9 do 12 a od 13 do 15 hodin. Sušický sběrný dvůr provozovaný společností Rumpold-P s. r. o. je vybaven také na odběr elektrozařízení. Mimo to sem můžete odvézt bioodpad, nebezpečný odpad, tříděný, dřevěný, pneumatiky, stavební, textilní a další. Pokud plánujete větší „úklid”, je možné si zde zajistit také zapůjčení velkoobjemového kontejneru , nádoby na tříděný i komunální odpad nebo pytle na odpady. Podrobnější informace zjistíte na tel. čísle 376 520 519.

 

sd3   3

 

Ptáte se, jestli i letos budou místní dobrovolní hasiči organizovat sběr železného šrotu? Máme dobrou zprávu – budou! Sběr připravují na sobotu 13. dubna od 7 hodin ráno. Jak je při této akci zvykem, večer den předem nebo v sobotu oráno můžete nepotřebný šrot připravit před dům, hasiči budou objíždět město a odklidí jej. Pro objemnější věci si mohou přijet i jindy, po domluvě na tel. 724 181 600.

 

Pojďme se chovat tak, aby (nejen) jaro bylo příjemné pro nás všechny a probouzela se kolem nás čistá příroda. A koneckonců – ušetříme i svou vlastní kapsu.

-red, ilustrační foto archiv redakce-