Policie ukončila šetření nehody v lanovém centru v Modravě

Ukončeno prověřování zranění dívky v lanovém centru

 

KLATOVSKO – Případ byl odložen, protože v rámci prověřování nebylo zjištěno, že by se jednalo o trestný čin. 

 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování případu, kdy se jednalo o podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. 

 

Policisté na Klatovsku ve středu 3. července letošního roku přijali před patnáctou hodinou oznámení o zranění nezletilé dívky.

 

V lanovém parku v Modravě si dívka chybně připnula dvě zajišťovací karabiny celotělového postroje při sjezdu na madle a došlo k zaseknutí pojezdové lanovky. Dívka byla připnuta karabinami ke kovovému lanu, pustila se madla, došlo k napnutí lan a k sevření jejího krku.

Svědci okamžitě zareagovali, kdy přistavili žebřík a přidržovali dívenku, aby se sevření lan uvolnilo a další muž přeručkoval k dívce a tam odřízl lana. Dívku na místě ošetřovali občané, následně byla převzata do péče záchranné služby a letecky transportována do nemocnice v Plzni.

Policisté prověřovali i skutečnost, že v lanovém parku dva instruktoři nezajistili bezpečnost nezletilé dívky, která si způsobila zranění. Nebylo zjištěno pochybení instruktorů při proškolení dívenky ani zanedbání dohledu nad její bezpečností.  Policisté trestní věc odložili, protože nejde o podezření ze spáchání přečinu.

– p čr-

{jcomments off}