Deset dopravních nehod se zraněním

Deset dopravních nehod se zraněním

Od pátku do neděle minulého týdne  vyjížděli hasiči v našem kraji k deseti dopravním nehodám se zraněním.

Ve dvou případech museli hasiči osoby z vozidel vyprošťovat.

 

Vybráno z událostí:

PÁTEK 2.8.2019

V Klatovech Čechově ulici řešili hasiči dopoledne po půl desáté dopravní nehodu motocyklu a osobního auta. Řidič motocyklu byl předán ZZS. Hasiči zajistili místo události a po zdokumentování PČR provedli úklid komunikace.

 n1

 

SOBOTA 3.8.2019

K dopravní nehodě jednoho osobního automobilu došlo v sobotu 3.8. 2019 na 136 km D5 ve směru na Prahu. Vozidlo se nacházelo mimo komunikaci. Hasiči vyprostili jednu zraněnou osobu. Druhou zraněnou osobu nebylo třeba vyprošťovat. Dálnice byla v místě nehody po dobu zásahu neprůjezdná. Hasiči zajistili plochu pro přistání vrtulníku LZS, který transportoval jednu ze zraněných osob. Druhá byla převezena do nemocničního zařízení pozemní cestou.

 

n2

 

 

NEDĚLE 4.8.2019:

Půl čtvrtá odpoledne nedaleko Smolovského rybníku. Dopravní nehoda dvou osobních vozů se zraněním. Jednu nezletilou osobu transportovala s lehkým zraněním ZZS. Hasiči jí před transportem věnovali plyšového dráčka. V průběhu řešení DN si řidič jednoho z vozidel stěžoval na bolest hlavy a spolujezdkyně z druhého vozidla na bolest břicha. Na místo byla tedy povolána další posádka ZZS, která oba odvezla do nemocničního zařízení. Hasiči dále zlikvidovali únik provozních kapalin a provedli úklid vozovky.

 

n3

 

 

U Dolní Lhoty na Klatovsku došlo v neděli 4.8.2019 po sedmé večer k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Celkem byly zraněny 4 osoby. Jednu ze zraněných osob hasiči vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. U jedné ze zraněných osob lékař konstatoval exitus. Hasiči spolupracovali se ZZS při ošetření osob, zajistili místo události, řídili dopravu a následně provedli úklid komunikace.

n4

        hzs pk –

{jcomments off}