Závěr festivalu s hvězdami koncertních pódií

 

Finále „Svatojánského hudebního festivalu“ s hvězdami koncertních pódií

 

Svatojánský Hudební festival 2019 vstupuje do své závěrečné části.

Po úspěšných a zcela vyprodaných koncertech jse pořadatelé uspořádat závěrečné koncerty v již tradičních místech, na kterých protagonisté hráli i v minulých ročnících.

 

20.8.nezamyslice

20. srpna v Nezamyslicích v 19:00 a 25. srpna v Kolinci v 17:00 v kostele sv. Jakuba Většího přivítáme světově proslulou harfenistku Kateřinu Englichovou a mladou nadějnou sopranistku Karolínu Žmolíkovou. S nimi vystoupí protagonista a garant festivalu kytarista Lubomír Brabec.

 

25.8.kolinec

 

Netradiční spojení harfy, kytary a zpěvu v podání renomovaných umělců slibuje velký zážitek, který umocní prostředí nádherného nezamyslického kostela Nanebevzetí Panny Marie dominujícímu celému pošumaví nebo nově restaurovaného, překrásného kostela sv. Jakuba Většího v Kolinci. V programu kromě jiného zazní Smetanova Vltava v dobové úpravě pro harfu, Dvořákovy Biblické písně a španělské skladby Enriqua Granadose.

 

 

23.8. klenci

Již tradičním místem Svatojánského festivalu je koncert v Klenčí pod Čerchovem. V letošním roce na něm vystoupí sólista berlínské fiharmonie hobojista Vilém Veverka. Koncert se uskuteční 23.srpna v kostele sv Martina v Klenčí od 19 hodin. O Vilémovi Veverkovi kritika mluví vždy jen v superlativech a tak jeho fenomenální výkony zaručují koncert vrcholné světové úrovně.

 

21.9. kladruby

Zářijový závěr festivalu patří katedrále kladrubského kláštera, která je hluboce spjata skultem sv. Jana Nepomuckého. Těsně před svátkem sv. Václava rozezní prostory chrámu baryton Daniela Hůlky . Sobotní koncert v katedrále kláštera Kladruby u Stříbra je 21.září od 17 hodin. Jistě bude vyvrcholením a důstojným ukončením festivalu pořádaného pod patronací Jeho Eminence Dominika kardinála Duky, arcibiskupa pražského.

www.JanNepomucky.cz

 

{jcomments off}