Velikonoce po letech na Mouřenci

Tuto neděli 31. března ve 14 hodin (samozřejmě už letního času) se LETOS POPRVÉ otevřou dveře kostela sv. Mořice na Mouřenci nad Annínem na Sušicku. V rámci programu s názvem Velikonoční Mouřenec pohovoří P. Tomas van Zavrel. Jeho promluvu doprovodí hudební uskupení Druhý pokus. Pro zájemce je připravená komentovaná prohlídka kostela a kostnice.

 

“Oslava a připomínka Velikonoc, těchto největších křesťanských svátků, nebyla na Mouřenci desítky let. Zároveň tak více než jen symbolicky zahájíme letošní sérii akcí k 20. výročí od znovuvysvěcení kostela v roce 1993. Na květen až září chystáme bohoslužby, komentované prohlídky, odborné přednášky, besedy, výstavu a koncerty. Podrobnosti zveřejníme počátkem května,” říká Lukáš Milota, který společně s P. Tomasem van Zavrelem mouřenecké akce připravuje.

Vzhledem k chladnému počasí bude v neděli pro návštěvníky k dispozici teplý čaj. Sběratelé turistických razítek si mohou přijít pro otisk toho mouřeneckého.

Udělejte si příjemný nedělní výlet na Mouřenec, přístup ke kostelu je možný buďto po silnici od annínského koupaliště, případně pěšky z Annína.

-tz-