policie nove

Krimi zprávy

Už ho lapli – zadržen pachatel vloupání do obchodů

V pátek 5. dubna 2013 dopoledne byl v Sušici zatčen 34letý muž z Horažďovic, na kterého vydal Okresní soud v Písku příkaz k zatčení a muž byl veden v celostátním pátrání.

Od komisaře převzal sdělení podezření pro pokračující přečin krádeže a poškozování cizí věci ve zkráceném přípravném řízení. Výtečník má na svědomí krádež z 29. března letošního roku, kdy se v noci vloupal do prodejny v obci u Sušice a odcizil cigarety různých značek, alkoholické nápoje, cukrovinky a další zboží v hodnotě 31 955 Kč; za rozbité dveře se částka zvýšila o 3 772 korun.

Další obchod mu podlehl 4. dubna na horažďovicku, kde z vyhlédnuté prodejny, také v noci, ukradl cigarety, alkoholické nápoje a další zboží. Poškozením zařízení vznikla škoda 2 850 Kč, odcizením zboží 22 657 Kč.

Naposledy řádil znovu v prodejně, kde se „napakoval“ 29. března – 9. dubna v noci rozbil dlažební kostkou výlohu, vlezl do obchodu a připravil si nejrůznější věci k odnesení. Tentokrát měl ale smůlu a přímo v prodejně ho zadrželi policisté. Škoda, která byla tentokrát zloději připsaná „k dobru“ je 30 490 korun.

 

Krádež kabelů oznámila policii sušická firma – v průběhu víkendu jí z oploceného reálu zmizelo celkem 128 metrů různých hliníkových kabelů a kovový podstavec pro kabelový rozvaděč. Způsobená škoda činí 18 588 korun.

 

Cyklistu pod vlivem konopí odhalili sušičtí policisté v sobotu 6. dubna při večerní kontrole ve Volšovské ul. Cyklista se na výzvu policistů podrobil testu na užití návykových látek – s pozitivním výsledkem – a byl následně převezen k lékařskému vyšetření a odběru krve a moči.

 

K televizi přibral i občerstvení – v uplynulém týdnu neznámý pachatel do vnikl do rekreačky na Kašperskohorsku a odnesl si z ní televizor, DVD přehrávač a cukrovinky. Poškozeným vznikla škoda 41 800 Kč.

 

Lup si odvezl na traktoru – na Horažďovicku přijali policisté oznámení o vloupání do chalupy, kde pachatel odcizil televizní přijímač, dvě pily, počítač, alkoholické nápoje a z garáže zahradní traktor a motocykl. Celková škoda činí 240 000 Kč.

 

Nevítaný host – ve zkráceném přípravném řízení šetří policisté na Sušicku případ podvodu. Muž ve věku 34 let z obce u Klatov se v době od 29. ledna do 6. února letošního roku ubytoval v hotelu na Sušicku. Užíval si hotelové stravy, nápojů a vydrželo mu to celkem osm dní. Na výzvu pracovnice společnosti se pokoušel zaplatit částku platební kartou, ale neměl na účtu peníze. Přislíbil, že dlužné peníze zašle, ale neudělal to. Za své jednání byl odměněn – převzal sdělení podezření z přečinu podvod za což mu hrozí až dva roky vězení; šetřením policie bylo mj. zjištěno, že se jedná o nezaměstnaného.

Podle trestního zákoníku, kdo sebe nebo jiného obohatím tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

– p cr, dl, red –