Stodůlecký most je v havarijním stavu a uzavřen

Při  návštěvě oblíbených míst na Šumavě věnujte pozornost aktuálním upozorněním Správy Národního parku Šumava

Aktuálně:

Uzavírka mostu přes řeku Křemelnou

 

 

Vážení milovníci Šumavy, od 17. dubna je z důvodu havarijního stavu uzavřen tzv. Stodůlecký most přes řeku Křemelnou, jenž leží na účelové komunikaci propojující Velký Bor a zaniklou obec Stodůlky, respektive Zadní, Prostřední a Přední Paště. Most je uzavřen pro veškerý pohyb, tedy pro cyklisty i pěší turisty.

 

most


Most je v majetku města Hartmanice, jehož vedení se už několik let snažilo najít prostředky na jeho alespoň provizorní opravu. Bohužel se to nepodařilo a po letošním jarním tání a děštích, které zvedly hladinu řeky, došlo k zásadnímu poškození mostních pilířů. Stav mostu byl statikem vyhodnocen jako havarijní a bude nutné postavit nový. Město Hartmanice se snaží najít řešení této situace, které bude finančně velmi nákladné a také časově náročné.

 

most5

 

Proto vás žádáme, abyste při plánování svých výletů, až to platný nouzový stav v ČR dovolí, počítali s tímto zásadním omezením. Na Stodůlky a Paště je nyní možné dojít nebo dojet například z parkoviště u Dobré Vody – viz přiložená mapa (https://mapy.cz/s/muvohezura).
GPS mostu: 49.1175814N, 13.4273639E
 
 
mapamost
 
 
{gallery}susice/2020/04_duben/stodulecky_most/{/gallery}
 
 
 
{jcomments off}