Sousedské projekty “Dokážeme víc” podpoří Česká spořitelna

vizualdokážemevíc

Česká spořitelna podporuje sousedské projekty. Rozdělila už více než 2 miliony, o další si můžete požádat do 20. května

 

Hodil by se vám v obci třeba altán pro sousedské akce? Chcete obnovit lipovou alej? Zažádejte si do 20. května o grant České spořitelny. Získat můžete až 100 000 Kč. 

 

Ve druhém ročníku komunitního grantového programu Dokážeme víc poslala Česká spořitelna celkem 669 600 Kč k realizaci 10 úspěšným projektům z šesti různých krajů, nejčastěji zabodovaly ty ze Středočeského kraje. Aktivní sousedé díky grantu spolu obnoví například studánku nebo staré cesty v polích, vybudují altán s venkovním grilem, mobilní jeviště a uspořádají řadu sousedských setkání.

Záměry na další sousedské projekty banka přijímá do 20. května, letos poslední šanci přihlásit se až o 100 000 Kč budou mít lidé 23. září. V letošním ročníku chce podpořit celkem 40 až 50 projektů. Informace o programu, podpořených projektech i přihlášky na www.dokazemevic.cz

18 projektů, které Spořitelna zafinancovala v prvním ročníku grantu Dokážeme více, získalo 1,4 mil. Kč. Navzdory pandemii úspěšně realizovalo své záměry už pět z nich, ostatní museli posunout harmonogram závěrečných aktivit a dokončí své projekty do podzimu letošního roku.

 

O programu Dokážeme víc

V komunitním grantovém programu Dokážeme víc podporuje Česká spořitelna projekty, které rozvíjejí sousedskou spolupráci a přinášejí do místních komunit aktivity a vybavení, mající potenciál i pro další roky. Propojuje místní aktivní občany a neziskovky se svými zaměstnanci i klienty. V programu bodují ti, kdo dokáží zapojit do projektu veřejnou správu, školu, podnikatele, další neziskové organizace a iniciativy. Podmínkou je zapojení zaměstnance České spořitelny. 

Na programu spolupracuje banka s Nadací VIA i svou Nadací ČS.  

 

Nový ročník spouští vždy k 17. listopadu. Grantová výzva je průběžná. Programem se hlásí k výročí znovunabyté svobody a podporuje tak občany, aby se angažovali ve veřejném prostoru a měnili jej vlastním přičiněním k lepšímu. Aby byli dobrými sousedy. 

www.dokazemevic.cz

sporitelna logo

-tz csas-

{jcomments off}