Výcvik mladých a začínajících řidičů na polygonu

 

Mladí řidiči ve věku 18-24 let mají možnost si zdarma vyzkoušet jízdu na polygonu

 

Základní kurz s názvem STARTDRIVING je v plném proudu.

Mladí začínající řidiči mají díky projektu, který přichystala Asociace autoškol ČR, Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů, Asociace dopravních psychologů ČR, Platforma VIZE 0, BESIP a Policie ČR možnost si zdarma vyzkoušet zdokonalovací kurz.

Během kurzu si řidiči vyzkouší jízdu s instruktorem v reálném provozu, s dopravním psychologem proberou zásady bezpečné jízdy a zvládnutí krizových situací.

Nedílnou součástí je zvládnutí defenzivní jízdy a možných rizikových situací, které si účastníci kurzu vyzkouší přímo na polygonu za dohledu profesionálních instruktorů.

 

Začínajícím řidičům je potřeba věnovat náležitou pozornost. Z hlediska statistik dopravní nehodovosti Policie ČR právě mladí řidiči ve věku 18-24 let jsou jednou z nejrizikovějších skupin.

 

 

 

Projekt je realizován Asociací autoškol ČR ve spolupráci s Asociací center bezpečných jízd AČR se zaměřením na zdokonalovací výcvik začínajících řidičů automobilů. Projekt je inspirován rakouským systémem vzdělávání řidičů. Finanční podporu projekt získal z fondu zábrany škod a díky tomu je pro účastníky zcela zdarma.

 

Výše uvedený program je celkem 8 hodinový včetně přestávek a je možné ho absolvovat celkem v 8 centrech bezpečné jízdy po celé ČR, a to s vlastním vozidlem.

 

Centra bezpečné jízdy po celé ČR (Třinec, Příbram, Ostrava, Most, Jihlava, Sosnová u České Lípy, Hradec Králové, Vysoké Mýto).

 

 

>>>> PODROBNOSTI K PROJEKTU ZDE <<<<

 

-pcr-