bourka

Déšť a bouřky si ještě užijeme, i o víkendu

Bouřky a déšť  nás ještě chvíli neopustí, pravděpodobně proprší i první letní víkend

 

 
Ani v následujících dnech se nedočkáme typicky letního počasí. I když je před námi  začátek astronomického léta, závěr týdne a první letní víkend bude podle meteorologů deštivý.
 
 
blesk susice
Meteorologický výhled od zítřka do sobotní půlnoci předpokládá pro celou ČR výskyt vydatných lokálních srážek s úhrny až kolem 60 mm. To s sebou nese i zvýšené riziko povodní a záplav zejména tam, kde jsou aktuálně vodní toky  naplněné předchozími dešti.
 
 

Pro Plzeňský kraj předpověď na dnešní večerní a noční hodiny očekává  další přibývání oblačnosti a později na většině území déšť. Nejvyšší odpolední teploty 23 až 26 °C, na horách 19 až 22 °C. Slabý, převážně východní vítr 1 až 4 m/s.

 

V noci  bude zataženo nebo skoro zataženo s občasným deštěm, ojediněle i srážky vydatnější. Ojediněle bouřky. Nejnižší teploty 16 až 13 °C, na horách 14 až 11 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

 

Ve čtvrtek klesnou teploty a bude oblačno až zataženo s deštěm, ojediněle se vyskytnou i vydatnější srážky, místy bouřky a bouřky s krupobitím. Nejvyšší denní teploty 18 až 21 °C, na horách 14 až 17 °C. Mírný vítr západních směrů 2 až 5 m/s.

 vystraha 17.6.

 

Pátek a sobota nebudou  proti předchozím dnům nijak výjimečné – oočekává se oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i vydatnějšími srážkami nebo bouřkami. Nejnižší noční teploty 15 až 12 °C, nejvyšší denní 18 až 21 °C. Mírný vítr západních směrů 2 až 5 m/s.

 

susice rano

 

 

 

AKTUÁLNÍ STAV HLADINY ŘEK A OSTATNÍCH VODNÍCH TOKŮ MŮŽETE SLEDOVAT:

hladiny2

 

 

Počasí online:

 

 

 

 

 

 

POČASÍ NA ŠUMAVĚ POHLEDEM WEBKAMER SUMAVA.EU

 

ŠUMAVA ONLINE 24 HODIN DENNĚ

 

 

 

kamery

 

 

 

banner pocasi

 

 

 

{jcomments off}