Varování meteorologů platí od nedělního poledne

Nová výstraha meteorologů, která se týká silných a velmi silných bouřek a silného větru, platí pro téměř celou ČR od nedělního poledne

 

vystraha nedele

 

Upřesněná výstraha platí od 28.6. od 12.00 hodin do 29.6. do 00.00 hodin pro kraje: Hlavní město Praha, Středočeský kraj (Beroun, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Černošice, Dobříš, Hořovice, Kladno, Kralupy nad Vltavou, Lysá nad Labem, Mělník, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Neratovice, Příbram), Plzeňský kraj (Blovice, Domažlice, Horažďovice, Horšovský Týn, Klatovy, Nepomuk, Plzeň, Přeštice, Rokycany, Stod, Sušice), Liberecký kraj.

 

V neděli odpoledne a večer se mohou vyskytnout silné bouřky, doprovázené krátkodobými úhrny kolem 30 mm, nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h) a kroupami.

Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů.

Pro západ Čech platí výstraha před bouřkami od nedělních 13:00 do 20:00, pro zbytek Čech pak od 15:00 až do pondělních 03:00 a pro Moravu a Slezsko od neděle18:00 také do pondělních 03:00.

Ve stejné době zasáhnou velmi silné bouřky kraje Středočeský, Jihočeský, Pardubický, Olomoucký a Vysočinu. Napršet může až 50 mm srážek, očekávají se přívalové deště, kroupy, blesky. Vítr může dosáhnout rychlosti až 90 km/h.

 

Pondělí 29.6.

Na Moravě a ve Slezsku bude vydatně pršet i v pondělí. V některých regionech tak podle ČHMÚ hrozí od neděle 21:00 až do úterního poledne záplavy. Výstraha před zvýšením hladin řek platí pro Jihočeský, Pardubický a Olomoucký kraj, většinu Moravskoslezského kraje a části Plzeňského, Středočeského, Královéhradeckého a Jihomoravského kraje a Vysočiny. Hlavně na menších vodních tocích se hladiny mohou zvednout až na úroveň třetího povodňového stupně.

 

AKTUÁLNÍ STAV HLADINY ŘEK A OSTATNÍCH VODNÍCH TOKŮ MŮŽETE SLEDOVAT:

 

hladiny2

 

 

 

Počasí online:

 

 

 

 

POČASÍ NA ŠUMAVĚ POHLEDEM WEBKAMER SUMAVA.EU

ŠUMAVA ONLINE 24 HODIN DENNĚ

kamery

 

 

 

banner pocasi