Cestářské rodeo v září ZRUŠENO!

Kdo se těšil na letošní ročník Cestářského rodea, o kterém jsme informovali na našich stránkách koncem července, bude zklamaný. Kvůli Covidu je zrušený.

cestarizruseno

Vzhledem k nestálé situaci v souvislosti s koronavirovou epidemií a s ohledem na náročnost dodržení epidemiologických nařízení je akce zrušena. V příštím roce s dalším ročníkem Cestářského rodea mohou jeho příznivci počítat.

 

-pk-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

———————————————————————-

Psali jsme 27. 7. 2020:

Ačkoliv si mnozí mohou myslet, že při neustálých opravách a rekonstrukcích  silnic a silniček  v kraji se cestářské (silničářské) rodeo odehrává na silnicích každý den, to pravé, nefalšované, mistrovské rodeo proběhne 5. září v Plzni. Letos je to třetí ročník soutěžní jízdy s posypovými vozy, chybět nebude ani doprovodný program. Místem konání je armádní střelnice v Plzni – Lobzích.

 

 

rodeo plakat

 

3. ročník Mistrovství ČR v Cestářském rodeu 2020

 

Správa a údržba silnic Plzeňského kraje (SÚS PK) pořádá v sobotu 5. září 2020 od 10:00 hodin v areálu Armádní sportovní střelnice v Plzni-Lobzích 3. ročník Mistrovství České republiky v Cestářském rodeu 2020.

Vstup je zdarma.

 

Můžete těšit na:

  • soutěžní jízdy zručnosti s posypovými vozy, které se uskuteční v rámci 3. ročníku Mistrovství České republiky v Cestářském rodeu 2020

  • Roadfest tj. prezentaci významných firem zabývajících se dopravními stavbami v ČR (trenažery stavební techniky, virtuální realita …)

ale i další bohatý doprovodný program:

  • statická a dynamická prezentace složek integrovaného záchranného systému – Hasičský záchranný sbor PK, Zdravotnická záchranná služba PK či Policie ČR včetně dalších složek, jako je Armáda ČR, Letecká záchranná služba, Celní správa ČR, Vězeňská služba ČR, Městská policie Plzeň a BESIP – simulátor přetočení, kontrola zraku (praktická zdravověda pro děti a dospělé Edukuj)

  • statická a dynamická ukázka kolové vojenské techniky z období mobilizace (Muzeum na demarkační linii Rokycany)

  • výstava techniky SÚS PK

  • výstava osobních a dodávkových vozidel, komunální a stavební techniky

  • slavnostní předání 6 nových nákladních automobilů organizaci SÚS PK

  • symbolické předání klíče od nákladního automobilu z programu „Tatra do škol“

  • program pro děti – skákací hrad, sumo koule, zmenšená závodní dráha (šlapací autíčka), cestářské puzzle, malování na obličej, házení kroužků, výroba předmětů z modelíny, projekt prevence úrazů dětí v silničním provozu Rozhlédni se, tematické interaktivní hry/workshop, soutěž Poznej nářadí, poznej profesi, kirigami, mechanické dřevěné stavební stroje, trenažer nebo fotokoutek.

     

Na závěr programu se chystá hudební překvapení.

 

Záštitu akci poskytla náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Plzeňského kraje Marcela a Krejsová a Česká silniční společnost.

 

Paralelně s cestářským rodeem bude v areálu střelnice probíhat také finále Českého poháru – KZR 2020 v puškových a pistolových disciplínách a finále Českého poháru mládeže 2020 v puškových a pistolových disciplínách.

 

Přibližně před rokem  se v Plzni do finále dostalo celkem 10 borců, všichni z Plzeňského kraje. Vítězem se nakonec stal Roman Melka, druhý dojel Josef Kořínek a třetí místo obsadil František Řepík ml.

 

 

-tz pk-

{jcomments off}