Situace v Horažďovicích je klidná, říkají hygienici

horazdovice nemocnice

Situace v Horažďovicích je klidná, říkají hygienici

V úterý 11. srpna se na Krajském úřadě Plzeňského kraje sešla pracovní skupina v souvislosti s výskytem nákazy COVID-19 v Nemocnici Horažďovice, která je krajským zařízením.

 

Hygienici vyhodnotili situaci jako klidnou.Dle sdělení zástupců Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje není předpoklad, že by se situace v Nemocnici Horažďovice měla zhoršovat, drtivá většina nakažených je bez příznaků. Nemocnice včas provedla všechna opatření, aby zamezila dalšímu šíření nákazy a situaci má pod kontrolou. KHS epidemiologickým šetřením dohledala kontakty a dle vyjádření jejích zástupců jsou všechny podchyceny. Díky včasné reakci ředitele nemocnice se nákaza nerozšířila na další místa.

 

Otestováno bylo 290 osob a další testování proběhne již tento týden.

-pk-

 

 
AKTUALIZOVÁNO – 10. 8. 2020

Opatření zabraňují dalšímu šíření

 
Od pátku a během víkendu již byli vyšetřeni všichni hospitalizovaní pacienti (cca 140) a téměř všichni zaměstnanci nemocnice (cca 150) s výjimkou těch, kteří jsou momentálně na dovolené. Ze všech těchto vyšetřených byla nákaza koronavirem prokázána u 29 osob. 
 
“Konkrétně se jedná o 20 pacientů a 9 zaměstnanců. Všichni pozitivně testovaní zaměstnanci jsou v domácí karanténě. Všichni pozitivně testovaní pacienti jsou i nadále bezpříznakoví, tedy neprojevují se u nich žádné zdravotní komplikace související s nákazou. Nikdo nemusel být transportován do nemocnice akutní péče,” uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.
 
V nemocnici platí i nadále všechna již zavedená opatření, která mají zabránit dalšímu šíření nákazy uvnitř i vně nemocnice. 
 
-hnpk-