Spojili síly a bavili se prací

Velkou spokojeností všech účastníků skončil Den řemesel v pátek 12. dubna na Základní škole T. G. Masaryka. Akci sice tradičně pořádala praktická škola, ale účastnili se jí i žáci pátého ročníku základní školy. Vytvořili osm pracovních dílen, do kterých se děti předem podle svého zájmu (a pro ně přitažlivých výrobků a technik) přihlásily.

Tradiční akce se každý rok setkává s velkým ohlasem a to nejen proto, že ke Dni řemesel patří i kulinářské umění. Letos se šily zajímavé dekorační polštáře, motaly barevné pavučiny, šikovné ruce dokázaly z novinových ruliček vytvořit stojánek, z pedigu závěsný košíček. Nechyběly ani oblíbené oděvní módní doplňky (zdobení trik batikou nebo savem), praktické uplatnění najdou v dílně vyrobené pilníčky, počítadla i poličky na koření. A nezbytnou součástí  dne vyhrazeného  řemeslným dovednostem bylo již zmíněné ‘kuchaření’ – škola se rozvoněla smaženými bramborovými plackami hned ve dvou variantách – sladké a slané.

 

den remesel (2)

V jednotlivých dílnách a skupinách postupně vznikla dobrá parta, která pohodově spolupracovala a pomáhala si. Námětů pro svůj volný čas i pro to, jak třeba příjemně překvapit maminku vlastnoručně vyrobeným dárkem, získaly děti hodně. A všechny se shodly na tom, že Den řemesel si můžou klidně zopakovat i víckrát do roka.

-lj-