policie nove

Krimi – přes obec jel 117

Přes obec uháněl 117 – republiková dopravně bezpečnostní akce ukázala že s jarem mají řidiči ‘těžší nohu na plynovém pedálu’. Po celý úterní den probíhala na Klatovsku republiková dopravně bezpečnostní akce TISPOL se zaměřením na dodržování povolené rychlosti a další předpisy. Do akce bylo zapojeno 31 policistů, kteří zjistili 50 přestupků a uložili blokové pokuty ve výši 21 800 Kč. Jednomu řidiči byla uložena kauce ve výši 5 000 Kč za překročení stanovené rychlosti v obci Točník, kdy projížděl 93 km/h.. U obce Koryta na měřeném úseku mimo obec byla největší hodnota naměřena 117 km/h.

 

Nepoučitelný recidivista – policistům se podařilo objasnit další tři případy vloupání, když do třetice zloději ‘akce’ nevyšla a byl chycen tím koho chtěl okrást. 52letý muž z Klatov se vydával na lup v nočních hodinách. Osudným mu bylo vloupání do domu v Klatovech minulý týden, když byl přistižen majitelem. Ten neprodleně přivolal policii a výtečníka, který má na svědomí škodu za téměř 70 tisíc korun, tak stihne spravedlnost. Mimo jiné má tento pachatel na svědomí i krádež v Sušici, když v březnu vnikl v noci do domu a majiteli odlehčil o peněženku s doklady. Zloděj převzal usnesení o zahájení trestního stíhání; není to jeho první vroubek – v loňském roce obžalován pro obdobnou trestnou činnost.

 

Zloděj si asi vybavoval vlastní zahradu – další úspěch si připsali policisté když odhalili zloděje z chatové oblasti. Ve zkráceném přípravném řízení šetří policisté na Sušicku dva případy vloupání. Podařilo se jim zjistit 24letého pachatele ze Sušice, který převzal sdělení podezření z přečinu krádež a porušování domovní svobody. Na přelomu měsíce prosince a ledna vnikl ve dvou případech na oplocený pozemek u rekreační chaty a do kůlen. Odnesl si motorový křovinořez a elektrické nůžky na stříhání keřů, ve druhém případě čerpadlo a křovinořez. Poškozeným vznikla škoda 15 750 Kč.

 

Když zmizí dopravní značka, nemusí se jednat o oficiální změnu – o tom se přesvědčili klatovští řidiči, když zjistili, že po víkendu sice na Plzeňské ulici zmizela hned tři dopravní značení, včetně světelné signalizace. V tomto případě jde o krádež kterou vyšetřuje policie. Zloděj nejen že způsobil majiteli škodu za 14,5 tisíce korun, ale navíc vystavil všechny účastníky silničního provozu na tomto úseku nebezpečí.

-p cr, red-