Falešná lékařka působila i na Klatovsku

Neoprávněně poskytované zdravotnické služby

zdravotnictvi
KLATOVSKO – Žena se vydávala za lékařku a zastupovala neexistující společnost. Přestupek byl předán správnímu orgánu. 

 

Policisté z oddělení hospodářské kriminality v Klatovech odevzdali příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání přestupek, který prošetřovali od července.

 

Koncem listopadu loňského roku podezřelá devětadvacetiletá žena z Prahy prostřednictvím internetu založila webovou stránku, kde nabízela certifikované zdravotnické kurzy a služby.

 

Nabízela školení záchranářů, kurzy první pomoci, ale také semináře o obraně proti terorismu či lekce psychologie. K tomu ještě zajišťování zdravotního zabezpečení na veřejných akcích či sportovních utkáních. To vše nabízela od loňského listopadu společnost Milénium Emergency, s. r. o., za kterou jednala 30letá Kristýna C. z Prahy. Jako hlavní školicí centrum uváděla Sušici a Kozlov u Střelských Hoštic.

 

Dále žena vystupovala jako ředitelka společnosti a na základě uzavřené smlouvy o dílo se sportovním klubem, poskytla zdravotní služby při pořádaných utkáních na Klatovsku.

Policisté zjistili, že podezřelá nemá patřičné oprávnění takové kurzy uskutečňovat a není zapsána v obchodním ani živnostenském rejstříku.

Žena takto konala, i když společnost neexistuje, uváděné identifikační číslo patří jiné společnosti a podezřelá ani společnost není uvedena v registru poskytovatelů zdravotních služeb.

 

Podezřelá porušila zákon o zdravotních službách i podmínkách jejich poskytování.

 

-p cr, pbp-

{jcomments off}