Dopis od asistentky zdravotního ředitele

 

 

 

 

Dopis pro pana ředitele Bc. Jiřího Vlčka MBA, dozorčí radu SN a valnou hromadu

 

 

  

Vážený pane řediteli,

 

        jako asistentka zdravotního ředitele bych ráda doplnila informace, jež jste dnes ráno obdržel od zdravotního ředitele MUDr. Ondřeje Krajníka, a informovala Vás, že nemohu na říjen sestavit služby na LSPP a na odděleních, protože někteří lékaři podali výpověď a jsou na dohodu. Nelze říci, že je pouze chybou nebo vinou lékařů, že odcházejí a dávají výpovědi, tak writingto opravdu není – v posledním týdnu totiž došlo k výraznému rozkolísání celého personálu SN. A poslední primářské poradě byli přítomni i dva členové dozorčí rady a nikdo nevěděl z jakého důvodu a proč nebyli přizváni i další dva členové, tedy pan Mašek a pan Říha.

 

 

        Pan ředitel Rada i pan jednatel Hais komunikovali s lékaři a zařizovali vše, co bylo potřeba. Měli s lékaři velmi dobrý vztah a většina zaměstnanců pro bývalé vedení pracovala nadstandardně, takže byl provoz nemocnice zajištěn. A hlavně i během Covidu.

 

 

        Zodpovědnost za provoz má vždy jednatel a ředitel, nikdo jiný. Proto je nutno začít jednat s lékaři, a to velmi urgentně, aby se zajistil provoz jistých oddělení a LSPP, neboť hrozí pokuta za nenaplnění smluv. Je potřeba velmi rychle konat, protože další nápor Covidu, a to mnohem silnější než ten jarní, je za dveřmi, což je další zásadní problematika, kterou je potřeba řešit. Řešení méně důležitých věcí je nutno odložit ve prospěch zajištění těch opravdu důležitých, jako je zajištění zdravotní péče v období Covidu, což je služba, která se od nemocnice očekává.

 

 

        Chci Vás a valnou hromadu požádat o zveřejnění těchto skutečností, neboť by občané města a okolí měli vědět o počínající nedostatečné akutní péči SN.

 

 

Děkuji za pochopení

 

 

Hana Harantová,
asistentka zdravotního ředitele 

 

 

 


 

{jcomments off}