policie

Pátrání po seniorovi pokračuje šestý den

AKTUALIZACE:

6.10.2020

Šest dní žije ve strachu a nejistotě velká rodina pana Zdeňka Hnízda (89). Ten ve středu 30. září vyrazil ze své roubenky na Šumavě na procházku a do milovaného stavení, které postavil vlastníma rukama, se nevrátil. Příbuzní vylepují plakáty s jasnou výzvou: Dědo, zastav se! Dědeček se totiž špatně orientuje v čase a prostoru.

 

Po dědečkovi, který vyrazil z chalupy u Strážova na Klatovsku, pátrají desítky příbuzných, dobrovolníků, policistů a hasičů. Už šestý den… „Dosud bylo zjištěno, že ve čtvrtek 1. října se kolem 15:30 hodin pohyboval muž odpovídajícího popisu v obci Františkova Ves na Sušicku,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

 

Dědeček je na svůj věk velmi vitální, dobře mluví, už se ale špatně orientuje v čase a prostoru. Je tak možné, že stále bloudí a ptá se na cestu…

 

„Policisté v rámci hlídkové činnosti po pohřešovaném stále pátrají a prověřují desítky oznámení od občanů,“ dodala mluvčí policie Ladmanová.

 

Zdeněk Hnízdo má na sobě tmavý nezvykle dlouhý svetr, maskáčové kalhoty a na hlavě kšiltovku. Je hubený, 180 cm vysoký, na tváři má strniště vousů.

 

„Za normálních okolností je děda velice komunikativní a zkušený stopař. Prosím, dívejte se v lese a kolem sebe i v oblasti Klatovska, Sušicka, Horažďovicka i Strakonicka,“ prosí příbuzní.

(-pm-)

______________________________________________________________________

PÁTRÁNÍ PO SENIOROVI POKRAČUJE

KRIMI-PLZEN.CZ Zdeněk Hnízdo se narodil 8. ledna 1931 v Záhubech na Jičínsku. Jeho rodiče i prarodiče byli zasaženi hospodářskou krizí, a tak vyrůstal v chudobě. Za války vydávali se spolužáky a s podporou českých učitelů ve škole dětský protinacistický časopis. Se svým bratrem ukrývali ve stodole zbraně a munici, které odcizili nacistům.

     V roce 1946 se vyučil sazečem, od 50. let sloužil u Vnitřní stráže ministerstva vnitra v útvaru na ochranu uranových dolů. V Příbrami se vypracoval na zástupce velitele.

 

     V roce 1968 zde odmítl ubytovat sovětskou armádu, čímž dal najevo svůj nesouhlas se vstupem vojsk Varšavské smlouvy. Z armády byl vyhozen a až do odchodu do důchodu pracoval jako horník v uranových dolech. 

 

Teď na Šumavě bojuje o svůj život.

 

DALŠÍ INFORMACE: https://www.krimi-plzen.cz/a/devadesatilety-deda-uz-usel-30-kilometru-jde-mu-o-zivot/

 

***

 

Policie ČR žádá o spolupráci při  pátrání po hledaném muži, který měl být spatřen 1. října, u Františkovy Vsi u Sušice

hnizdo

KLATOVSKO – Pohřešovaný senior se pohybuje na neznámém místě

 

 

AKTUALIZACE 2.10.2020

 

Při pátrání po pohřešovaném muži bylo z dosud shromážděných informací zjištěno, že dne 1.10.2020 kolem 15:30 hodin se v obci Františkova Ves na Sušicku pohyboval muž, který odpovídal již zveřejněnému popisu pohřešované osoby (viz níže uvedený odkaz).

 

 

https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=8521001200304

Poznámka:     Pokud byla osoba vypátrána, odkaz nelze zobrazit.

 

Hledaný muž má zdravotní problémy, může působit zmateně.

Žádáme tímto všechny občany, kteří se v danou dobu pohybovali v okolí uvedeného místa a zaznamenali výskyt či pohyb popisované osoby, ať neprodleně kontaktují Policii ČR na tísňovou linku 158 nebo se dostaví na nejbližší služebnu policie. Jakákoliv informace může být pro nás důležitá.

 

Informace můžete sdělit i prostřednictvím e-mail: kt.ook.podatelna@pcr.cz.

 

Děkujeme za spolupráci.

– P ČR –

{jcomments off}