nemocnisus

Projev Zuzany Hrabé na pochod

 

 

Projev Zuzany Hrabé na pochod

 

 

 

       Dobré odpoledne, mé jméno je Zuzana Hrabá a jsem spoluorganizátorkou petice za zrušení odvolání jednatelů Pavla Haise a Vaška Rady ze sušické nemocnice.

 

 

      Petice vznikla jako reakce na minulé zasedání města Sušice, kde zazněla prezentace analýzy nemocnice. Tato analýza prokázala správnost postupů obou jednatelů a zpochybnila tak relevantnost důvodů pro jejich odvolání. Zároveň vedení města i současný ředitel nepotvrdili pokračování v této rozjeté práci, ba naopak, což dokazuje zamítnutí pořízení CT.

 

 

nemsus

      Před 3 lety jsem napsala petici za záchranu sušické nemocnice, když bývalý provozovatel, společnost Nemos/Penta, uzavřel chirurgické lůžkové oddělení a chirurgickou ambulanci omezila pouze do 15:30h. Tento provozovatel nechal odejít potřebné lékaře i sestry a ještě se nezdráhal v tisku uvádět, že oddělení uzavřel pro nedostatek personálu. Obávám se, že nyní se historie bude opakovat.

 

 

      Omezení péče v nemocnici se nedotkne jen sušičanů, ale všech okolních obyvatel, kteří do sušické nemocnice dojíždí 10, 20 i 30 km, protože to mají nejblíž. Dojíždění do vzdálenějších nemocnic, ať už Klatov či Strakonic, bude pro všechny obyvatele, i pro Sušici, nejen časově náročné, ale i finančně nákladné.

 

 

     Pokud se mluví o financování nebo o převzetí nemocnice krajem, tak je to v pořádku, ale ať kraj přebírá nemocnici od Pavla Haise a Vaška Rady s plnohodnotným provozem.

 

 

      Na závěr bych chtěla poděkovat všem, kteří se podíleli na znovu obnovení nemocnice, personálu a zdravotníků sušické nemocnice. 

 

 

Zuzana Hrabá

 

 



 

{jcomments off}