V Sušici museli volit nové předsedy

 

 

V Sušici museli volit nové předsedy komisí. Dle stížnosti je dosadil úřad

 

 

 

       Ještě před začátkem voleb v Sušici museli do volební komise zvolit nové předsedy a místopředsedy. Může za to stížnost, ve které stojí, že původní předsedové a místopředsedové nebyli zvoleni dle volebního zákona. Měl si je dosadit městský úřad.

 

 

       Stížnost zaslal na městský úřad, krajský úřad i ministerstvo vnitra Jiří Anderle, předseda Demokratické strany zelených – ZA PRÁVA volbyyZVÍŘAT. „Neprobíhalo žádné losování a předsedové a místopředsedové volebních komisí byli místo toho dosazováni městským úřadem, což bylo v hrubém rozporu se zákonem. Ihned po zasedání volební komise jsem se nejprve zkoušel na to zeptat telefonicky, přes SMS, datovkou. Ale nikdo z městského úřadu v Sušici mi doteď za měsíc neodpověděl. Až po dvou týdnech jsem se obrátil se stížností na Krajský úřad a po dalším týdnu na ministerstvo vnitra,“ uvedl Anderle.

 

 

       Ministerstvo vnitra postoupilo stížnost Krajskému úřadu v Plzni. „Požádali jsme městský úřad v Sušici, aby věc prošetřili a zjednali nápravu. Bylo nutné prověřit, zda skutečně došlo k chybě, na kterou bylo poukazováno. Měli jsme přislíbeno od městského úřadu, že věc napraví, takže doufáme, že k tomu došlo, protože zatím nemáme žádnou zprávu a čekáme na vyjádření, jak byla situace vyřešena,“ řekl deníku Jan Nový z Krajského úřadu v Plzni.

 

 

      V Sušici byla stížnost vyřešena tak, že předsedové a místopředsedové se před vypuknutím voleb volili znovu. „Všechny volební komise dostaly pokyny, aby před začátkem voleb znovu provedli volbu,“ sdělil za sušickou radnici Milan Gregor, který má volby na starost. Více se k dané situaci nechtěl nyní vyjadřovat.

 

 

Zdroj: Klatovský deník 

 

 



 

{jcomments off}