Devítiletá dívka zemřela po střetu s rychlíkem

rails-3703349 640Devítiletí dívka zemřela včera dopoledne po  střetu s  rychlíkem v Borovech na Klatovsku

K nesmírně tragické události došlo v úterý kolem čtvrté hodiny odpoledne na železničním přejezdu v obci Borovy. 


Podle prvotních informací zde měla přímo před přijíždějící vlak R 771 Berounka jedoucí z Klatov na Plzeň vběhnout asi devítiletá holčička. Strojvedoucí bohužel již neměl možnost jakkoli střetu zabránit a vlak dívenku srazil.

 

Na místo vyjely všechny záchranné složky, dívence však již nebylo pomoci. “Dítě utrpělo mnohočetná zranění neslučitelná se životem a lékař ZZS tak musel konstatovat úmrtí,” uvedla tisková mluvčí záchranářů.


Hasiči správy železnic vyvedli cestující z vlaku, policisté zajistili místo tragédie a do Borov vyrazil výjezd kriminální policie i koroner.


Vyšetřování této smutné železniční nehody si převzali kriminalisté: 

“Strojvedoucí měl dechovou zkoušku i zkoušku na OPL negativní. Veškeré okolnosti úmrtí dívky narozené v roce 2011 jsou nyní předmětem šetření,”doplnila tisková mluvčí policie s tím, že na místo byly na pomoc rodině povolány i krizová interventka a policejní psycholožka.

 

„Veškeré okolnosti případu prověřují kriminalisté z Klatov. Strojvedoucí měl dechovou zkoušku na alkohol negativní. Na místě poskytovala služby rodině dívky naše kolegyně psycholožka a krizový intervent,“ uvedla k tragické události na železničním přejezdu mluvčí policie Martina Korandová.
 
„Hasiči asistovali při přesunu cestujících do přistaveného autobusu. Dále zajistili místo události. Doprava na trati byla přerušena,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar.
 
Podle dostupných informací měla dívenka před jedoucí vlak sama náhle vběhnout. Strojvedoucí neměl šanci srážce za bránit. Provoz na trati byl obnoven po více než čtyřech hodinách kolem 20:20 hodin. Nehoda se stala před 16:00, rychlík jel od Klatov na Plzeň.

 

– p cr, pm-

{jcomments off}