Stanovisko ODS k průběhu pracovního jednání zastupitelstva

susice

V úterý 6. října proběhlo mimořádné pracovní jednání sušických zastupitelů ohledně nemocnice. Zastupitelé si vyjasnili své pohledy na setkání, které trvalo téměř čtyři hodiny.

 

Znovu zazněla jasná fakta – město zaplatilo za první rok od převzetí nemocnice 60 milionů korun, což je dlouhodobě neudržitelné.

 

 

Členové dozorčí rady zopakovali, co všechno vedlo k doporučení odvolat bývalé jednatele Pavla Haise a Václava Radu.

 

Nový jednatel Bc. Jiří Vlček, MBA nastínil, jaké kroky hodlá dělat v následujícím období.

 

Chceme zdůraznit, že nový jednatel nikoho z doktorů nevyhání a nerozdává výpovědi, lékařům žádným způsobem nemění podmínky v práci. On, dozorčí rada ani rada města nejsou těmi, kdo chtějí zničit nemocnici.

 

Naopak všichni zastupitelé i na úterním jednání jasně řekli, že nemocnici v Sušici chtějí.

 

Situace v nemocnici nebyla ani za předchozích jednatelů personálně stabilní, což dokládá mimo jiné i struktura zaměstnanců – ze 420 lidí mělo 220 úvazek na dohodu a ti mohou odejít už po 15denní lhůtě od podání výpovědi.

 

Za tak krátkou dobu ve chvíli, kdy jsou jiní lékaři vázáni v jiných nemocnicích a mají dávno rozepsány služby na měsíc říjen, prakticky nelze sehnat náhradu. Tím, že lékaři budou podávat výpovědi a dostávat nové vedení pod tlak, nemocnici nejvíc škodí a jen to dokládá jejich “srdcařství” ve vztahu k nemocnici.

 

Vyzýváme k uklidnění celkově vypjaté situace, která se okolo nemocnice v současné době ve městě strhla.

 

Odmítáme šíření dezinformací, lží, urážek a dokonce vyhrožování, kterým někteří představitelé města, zastupitelé a jejich rodiny čelí. Zvlášť v současné době je třeba táhnout za jeden provaz a nemocnici opravdu pomáhat. Atmosféra před radnicí během úterního jednání už byla za hranou jakékoliv slušnosti.

 

“To je demokracie,” odpověděl jeden z Pirátů zastupitelů.

 

My tedy urážky, hanlivé výkřiky na ulici a přítomnost policejní ochrany za demokracii rozhodně nepovažujeme.

 

Výsledkem je svolání mimořádného zastupitelstva, které vyvolala nová koalice KSČM, Pirátů, ČSSD a Nezávislých ze Sušice.

 

Nikomu z nás není situace v nemocnici lhostejná. Prosíme všechny občany, aby s chladnou hlavou uklidnili emoce a přestali šířit lži a různé pomluvy, právě tohle nemocnici nejvíc škodí.

 

Všem, kteří nám i v této nelehké situaci vyjadřují podporu, moc děkujeme, vážíme si toho a i to nás přesvědčuje v tom, že naše práce má smysl a nevzdáme ji.

 

Bc. Petr Mottl, starosta města Sušice, Mgr. Jonáš Bartoš a další zastupitelé za ODS

{jcomments off}