Vánoční otevírací doba obchodů a přehled e-shopů

Vánoční otevírací doba obchodů a přehled e-shopů

 

  •         Nákupy offline

 

Do Vánoc zbývají pouze dva dny a nákupní horečka vrcholí. Ministr zdravotnictví Jan Blatný tento týden vyzval občany, aby kvůli šíření epidemie koronaviru na nákupy chodili, jen pokud je to nutné. Vláda ovšem žádné obchody ani nakupování v nich nezakázala.

 

Původně mělo být o Vánocích zavřeno, stejně jako o státních svátcích, ministr průmyslu Havlíček ale uvedl, že pokud bude kvůli covidu-19 prodloužen nouzový stav, vláda ve svém opatření výslovně umožní prodej na Štědrý den dopoledne.

 

Vzhledem k nejisté epidemiologické situaci a často se měnícím nařízením vlády se rozhodly nechat uzavřené provozovny řetězce Penny Market, Lidl či COOP.

 

Kaufland

do 12.00 (vstup do 11.45)

Albert

do 12.00 (vstup do 11.45)

Billa

do 12.00

Drogerie Teta

do 12.00

Pekařství Rendl

Zavřeno

Tesco

do 11.00

Dm drogerie

do 12.00

 

  •         Nákupy online

 

S ohledem na současnou epidemiologickou situaci bychom rádi čtenářům přiblížili i bezpečnější alternativy. Již několik let mají Češi možnost nakupovat online i potraviny, a to jak trvanlivé, tak čerstvé. Výhodou této volby je, že nákup můžete absolvovat kdykoliv, vyhnete se frontám a snížíte tím riziko nákazy.

 

Nevýhodou je omezená nabídka sortimentu. Například britský řetězec Tesco nabízí zejména trvanlivé zboží. Na jejich e-shopu byste marně hledali zeleninu, ovoce, masné výrobky či vajíčka. Ale můžete si snadno nakoupit větší zásoby trvanlivého zboží a čerstvé potraviny si zajistit v menších prodejnách u zelinářů, pekařů a řezníků, kde není tak velká koncentrace zákazníků. Rozvoz zakoupeného zboží však není zdarma. Poplatek za dopravu činí 99 Kč. Tato částka je fixní a není závislá na počtu produktů ve vaší objednávce. Ta je následně dodána do 3 pracovních dnů až k vám domů. 

 

Koncept, který přinesl řetězec COOP se od výše uvedeného liší zejména možností nakoupit i čerstvé potraviny. Nakoupíte zde, jak základní druhy zeleniny a ovoce, tak vajíčka či čerstvé mléko.

 

Obchodní ředitel společnosti Radek Kurc uvedl: „specifikem e-shopu je, že zákazník si z nabídky jim zvolené prodejny vybere zboží, které je pro něj připraveno do 1,5 hodiny k vyzvednutí na vybrané prodejně. Smyslem je, že zákazník, pokud nechce, nemusí procházet mezi regály a zboží vybírat v kontaktu s jinými zákazníky. U poklady oznámí, že jsi jde vyzvednout objednané zboží a v odstupu mimo koridor zákazníků mu jej personál prodejny předá. Zavedli jsme i možnost předání zboží naprosto bezkontaktně například zanecháním objednaného zboží na rampě, kde si jej zákazník vyzvedne, aniž by vůbec přišel do styku s kýmkoli. Tento způsob předání je možný proto, že základním z principů nákupu v našem e-shopu je platba prostřednictvím platební karty již při objednávce.”

 

Patříte-li mezi ty, kteří dbají na vysokou kvalitu potravin, případně jste limitováni potravinovou alergií, pak doporučujeme navštívit e-shop Dm drogerie, která v sekci výživa nabízí kromě drogistického zboží i potraviny. Můžete zde zakoupit bezlepkové nebo nízkofruktózové potraviny. Ingredience na pečení, různé obiloviny, těstoviny, oleje či omáčky na vaření. Dopravu zboží zdarma nabízí Dm od nákupu nad 1290 Kč. Stejně, jako v případě Tesca, vám je zakoupené zboží dodáno až domů.

 

Zakoupit si online (dokonce i maso) umožňuje Farmářský obchod, který má v nabídce široký sortiment kvalitních potravin s dohledatelným, převážně tuzemským původem. Zásilková služba firmy DPD vás v tomto případě vyjde na 115 Kč. 

 

Sarah Huikari

 

{jcomments off}